Terugblik op zinvolle en sfeervolle Themadag Gezonde Voeding & Beweging

Het belang van de combinatie tussen goede training en goede voeding bij het revalideren van geriatrische revalidatie werd op vrijdag 14 april 2023 heel nadrukkelijk gepresenteerd en bediscussieerd in een volle zaal in het FIGI-Theater in Zeist. Tevens werd duidelijk dat aandacht voor voeding en beweging een interdisciplinair vraagstuk is waarbij de diverse revalidatieprofessionals samen met de revalidant de juiste interventies kiezen en vooral daarin moeten samenwerken.

Ruim 80 professionals hadden zich daar verzameld om de meest recente inzichten over Gezonde Voeding & Beweging in de Revalidatie met elkaar te delen. De aanwezige diëtisten, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, verzorgenden, managers, voedingsassistenten, specialisten ouderengeneeskunde, logopedisten en onderzoekers beseften dat dit thema in de revalidatie niet langer monodisciplinair benaderd mag worden. 

Met zeven keynote-presentaties, twee workshops, een ‘huiskamergesprek’, actieve onderbrekingen en uiteraard een gezellige lunch en afsluitende netwerkborrel is deze zinvolle, sfeervolle en leerzame dag op een geslaagde wijze afgerond.

Grote dank aan onze sprekers: dr. Hans Drenth, dr. Ir. Hinke Kruizinga, prof. dr. Ir. Lisette de Groot, dr. Mike Tieland, dr. Ir. Berber Dorhout, Iris Latour, Laura Morée, Iris van Leeuwen, Irene Kagie, dr. Bianca Buick, drs. Arnold Jongenburger en dr. Roland van Peppen, onze partner op deze dag Nutricia en de vele enthousiaste aanwezige deelnemers.

Een foto-impressie van deze dag vind je hieronder. Evenals de handouts van alle presentaties.

Foto-impressie:

De hand-outs van de presentaties en workshops vind je hier:

dr. Bianca BuijckInleiding op Gezonde Voeding & Beweging
dr. Roland van Peppen & drs. Arnold JongenburgerVoeding & Beweging: een interprofessionele benadering in een revalidatieklimaat
dr. Hans DrenthSarcopenie: een interprofessionele benadering
Iris van Leeuwen & Irene KageiSuccessen en uitdagingen bij interdisciplinair samenwerken rondom voeding en beweging
Iris Latour & Laura MoréeGezonde voeding en revalidatie, samenspel tussen verschillende disciplines
Prof. dr. ir. Lisette de GrootVisie gericht op voeding en gezondheid van ouderen
dr. Mike TielandVoeding en beweging: een krachtige combinatie in de revalidatie
dr. Ir. Hinke KruizengaDiagnostiek van de voedingstoestand: de relatie tussen eiwit en energiebehoefte van de revalidant
dr. Berber DorhoutProMuscle in de praktijk: verbeteren van zelfredzaamheid door gezonde voeding en beweging