Boek 'Het Team Aan Zet'

Tijdens het Jaarcongres GRZ 2021 werd het boek ‘Het Team Aan Zet’ officieel gepresenteerd en ontvingen alle deelnemers aan dit congres een gratis exemplaar.

Het boek was na het Jaarcongres ook voor andere geïnteresseerden te bestellen. Het boek kostte €22,95 (incl. BTW en incl. verzendkosten) en is nu helaas uitverkocht. Het laatste en daarmee duizendste exemplaar is in juni 2022 gekocht. Zie nieuwsbericht.

Inhoud van het boek ‘Het Team Aan Zet’:

Geriatrische revalidatie is een volwaardig specialisme waarin veel revalidatieprofessionals  werkzaam zijn. Dit boek is bedoeld voor professionals die dagelijks kwetsbare ouderen revalideren, zoals verzorgenden, verpleegkundigen, therapeuten, artsen en managers. Voor deze professionals is Het Team Aan Zet een waardevol boek. Het beschrijft belangrijke thema’s en opvattingen over revalidatie, gebaseerd op wetenschappelijke onderbouwing en ervaringen uit de praktijk.

Dit praktische boek biedt zowel de individuele revalidatieprofessional als het interprofessioneel samenwerkende team actuele inzichten en inspirerende voorbeelden, en daagt de lezer uit de revalidatie van kwetsbare ouderen nog beter uit te voeren.

Het stelt vragen over belangrijke revalidatiethema’s, die tot nadenken stemmen. Waarom is het belangrijk dat je een visie hebt op revalideren? Hoe zorg je dat de revalidant echt centraal komt te staan? Waarom moet je gezamenlijke revalidatiedoelen opstellen? Hoe kun je nog beter interprofessioneel samenwerken? Hoe werkt het revalidatieproces: van triage tot ontslag? Wat is het revalidatieklimaat en hoe implementeer je goede verbeterplannen op de revalidatieafdeling? Het team is aan zet om met elkaar antwoorden te vinden op deze vragen en die verandering door te voeren die voor de eigen revalidatieafdeling relevant is.

Elk hoofdstuk heeft bovendien een Inspirerend Voorbeeld uit de praktijk en een Tip voor het Team van een expert uit het werkveld. Kortom een leerzaam boek over jouw vak: de geriatrische revalidatie.

Dit boek geeft aan de lezers wat het belooft: praktische aanbevelingen voor professionals werkzaam in de geriatrische revalidatie. Het boek is prettig leesbaar en handzaam. Ik heb het in één adem uitgelezen. Ik kan het dan ook van harte aanbevelen aan elk GR-team.

De volledige boekbespreking leest u hier.


dr. Romke van Balen, uit de recensie in het Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde (2021, no.1, februari)

—–

Het aantrekkelijk ogende boek is opgebouwd uit zeven hoofdstukken. Dit boek doet wat het belooft. Naast praktische aanbevelingen geeft het verwijzingen naar wetenschappelijke kennis, voor zover die aanwezig is. Het lijkt me dat dit boek voor alle professionals van GR-afdelingen verplichte kost zou moeten zijn. Het heeft mij in ieder geval aan het denken gezet. Nu nog in actie komen. 

De volledige boekbespreking leest u hier.

Ank Mollema, geriatriefysiotherapeut en redacteur NTGF, uit de recensie in het Nederlands Tijdschrift voor Geriatriefysiotherapie, jaargang 35, juni 2021, nummer 2, p62-63

—-

Het boek is geschreven vanuit een moderne visie op revalidatie, gebaseerd op vertrouwen. Overall kan dit boek wat mij betreft bij ieder team in de revalidatie worden ingezet voor beleids-, inspiratie- of teamdagen.

De volledige boekbespreking leest u hier.

Casper van Coppenhagen, revalidatiearts, sportarts n.p. PhD MD, uit de boekrecensie in het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde (NTR), editie 2022-1, p.56-57

Marco Wisse neemt het eerste exemplaar van het boek HET TEAM AAN ZET in ontvangst op het Jaarcongres GRZ 2021

Over de auteurs:

De auteurs van dit boek, Roland van Peppen en Arnold Jongenburger, zijn al jaren actief in de geriatrische revalidatie en richtten in 2016 Studio GRZ op.

Studio GRZ is een platform voor professionals die werkzaam zijn in de geriatrische revalidatie. Het platform is uitgegroeid tot een community waar professionals kennis kunnen delen over revalidatie. Arnold en Roland zijn actieve kennisdelers. Dit doen zij niet alleen via de website (www.studioGRZ.nl) met nieuws, blogs en documenten over geriatrische revalidatie, maar ook via trainingen, themadagen, congressen, netwerkbijeenkomsten en vele andere activiteiten.