Samen het Zorgpad-GRZ verbeteren

Tijdens de Expeditie ‘Op Weg naar een Zorgpad’ die op 11 oktober in De Valkenhof (Valkenswaard) plaats vond, hebben we onder begeleiding van dr. Jolanda van Haastregt (MUMC, Maastricht) het Zorgpad-GRZ (versie sept.2017) verkend.

Na een uiteenzetting van de beschreven processen uit dit Zorgpad zijn de deelnemers aan de Expeditie in groepen uiteen gegaan. Tijdens deze wokshop is het in Maastricht ontwikkelde zorgpad kritisch bekeken. Via het innemen van rollen van stakeholders uit een fictieve GRZ-regio zijn veel verbetersuggesties door de deelnemers geformuleerd. Het werd duidelijk dat veel zorgcentra hun eigen zorgpad via deze sessie konden verbeteren. Maar ook werd een aantal afspraken uit het zorgpad nauwkeuriger geformuleerd waar de opstellers van het zorgpad hun voordeel weer konden doen.

Studio GRZ heeft het huidige Zorgpad-GRZ al op de website geplaatst en zal toekomstige aanpassingen aan dit zorgpad ook publiceren. Het MUMC was blij met deze input. Een oproep werd gedaan om te streven naar een ‘gouden-standaard’-Zorgpad-GRZ.

De Kempenhof (een locatie van De Valkenhof) was een prettige gastheer. Bedankt voor de gastvrijheid. Op naar de volgende Expeditie GRZ.