Nieuw blog Irene Gouman

In zorgorganisatie Mijzo worden de principes van Imagery tijdens de revalidatie toegepast.
Imagery zult u denken. Wat is dat? Het is al jaren een toepassing binnen de sport. Sporters visualiseren de specifieke bewegingen die ze later tijdens een wedstrijd zullen uitvoeren. Daarmee worden dezelfde zenuwen, spieren en hersengebieden geactiveerd die ook bij de fysieke uitvoering gebruikt worden. Het is als het ware een training zonder echt te bewegen. Minder actief maar wel intensief genoeg om resultaat te boeken. 

Als deze principes werkzaam zijn in de sport waarom zou het dan niet werken bij het revalideren van mensen die weer hard moeten trainen om een bepaald herstelniveau te realiseren? Die vraag had Irene Gouman samen met een aantal collega’s en zij hebben na een grondige voorbereiding Imagery geïntroduceerd op de geriatrische revalidatieafdelingen van Mijzo.

In onze gesprekken met Mijzo hoorden wij van dit initiatief en vroegen Irene of zij hier een blog over wilde schrijven. Het is een leuk blog geworden. Het idee is zeker bruikbaar voor uw revalidanten. Lees hier het volledige blog. Wij zijn benieuwd naar uw reactie. Op onze LinkedIn-pagina waar we het blog ook plaatsen is ruimte voor uw ervaringen en suggesties.