Impressie Jaarcongres Geriatrische Revalidatie 2022 – achter de schermen

Het 6e Jaarcongres Geriatrische Revalidatie vond op vrijdag 28 januari plaats. Geheel online met ruim 400 deelnemers. Dit jaarlijks terugkerende evenement bleek wederom een succesvolle dag waarin heel veel enthousiaste professionals vanuit huis- of werklocatie participeerden. En ook al liet de techniek ons af en toe in de steek, uit de vele berichten in de ‘chat’ bleek het ook dit jaar weer een inspirerende dag.

Het sfeervol ingerichte Grand Café van de Midden Nederland Hallen in Barneveld diende dit jaar als studio. Hier werd door een voltallige camera- en techniekcrew en het platform Invitado het congres naar alle deelnemers gestreamd. De door ons ingehuurde techniekpartij heeft excuses aangeboden voor de technische storingen. Maar al met al zijn de beelden het grootste deel van de dag op een goede manier naar de deelnemers overgebracht. De deelnemers hadden voorafgaand aan het congres al een box in de brievenbus gekregen met nuttige (poster, bioscoopcoupon, boekje, ‘oortjes’ en springtouw!!) en lekkere (chocola, thee, pepermunt) inhoud.

Het congresthema ‘Onderweg naar Duurzaam Thuis’ is vanuit diverse perspectieven belicht. Dank aan alle in de studio aanwezige sprekers voor hun prettige en inhoudelijk goede bijdragen: Elmer Tiebacks, Michael Zonneveld, Margriet Pol, Elly Branderhorst, Joyce Tauladan, Marieke van Guldener, Wilco Achterberg, Lida Kasius, Gerda Nijgh, Marleen van Wijnen, Andrea Maier (vanuit Singapore), Esther de Koert, Marianne van der Cingel, Mandy Broer, Peter Buwalda, Gert van Empel, Leonoor van Dam van Isselt, Thuis Houtappels en Ronald Schmidt.

Naast onze eventpartner Roosterplatform bedanken we ook Ipsen, Gerimedica, Danone, Livit en Revalidatieplanners als waardevolle partners van dit congres. En zonder onze voortreffelijk dagvoorzitter Kim Coppes had deze dag zeker minder succesvol geweest. Dank Kim dat je jouw lustrum bij ons vierde. Voor de vijfde keer dagvoorzitter van het Jaarcongres Geriatrische Revalidatie. Een mijlpaal waar menig dagvoorzitter jaloers op is.
En wat hadden we dit jaar een goede muzikant: Robin el Hage die op piano en met accordeon het congres een speciale sfeer meegaf.

De winnaar van De Kwis werd Hilde Noot, verpleegkundig specialist uit Norschoten, die 13 van de 14 quiz-vragen goed had beantwoord. Hilde heeft een gratis toegangsticket voor het volgende Jaarcongres verdiend. En voor de geïnteresseerden: dat vindt plaats op vrijdag 27 januari 2023, save the date!

Het jaarcongres had nooit zo geslaagd geweest als Mariel Imthorn van BureauMK niet de bezielende leiding had gehad in de eventorganisatie. Ook dank aan onze Raad van Advies: Marco Wisse, Anne Visser-Meily en Wilco Achterberg die samen met Arnold Jongenburger en Roland van Peppen de inhoudelijke keuzes voor onderwerpen en sprekers hebben gemaakt. En fijn dat Bianca Buijck zich beschikbaar stelde de dag als gastvrouw te vervullen.

En tot slot: dank aan alle ruim 400 deelnemers die heel interactief betrokken waren. De technische problemen hebben we met elkaar overwonnen en de dag met elkaar geslaagd gemaakt. Gedurende de dag waren er op elke moment MINIMAAL 371 deelnemers actief. Fijn dat jullie er waren. We zien jullie hopelijk volgend jaar weer LIVE op het volgende congres.

Een foto-impressie vanuit de studio in Barneveld: