COVID-19 & Revalidatie

Vanaf 1 juli 2021 werken we de update-pagina over ‘COVID-19 & Revalidatie niet meer bij. Deze pagina hebben we vorig jaar in alle hectiek van het opkomend coronavirus opgezet. Met hulp van onze community-leden en stakeholders zijn het afgelopen jaar heel veel praktische tips, behandeladviezen en -protocollen uitgewisseld. Met elkaar hebben we geleerd steeds beter de revalidatie voor de patiënten die herstellen van COVID-19 vorm te geven. We willen alle personen en organisaties bedanken voor het opstellen en beschikbaar stellen van deze informatie. De pagina blijft nog wel beschikbaar zodat eenieder daar eventueel nog relevante informatie vanaf kan halen.

Deze pagina is in maart 2020 gestart toen bleek dat het coronavirus veel impact had op het reilen en zeilen van de (geriatrische) revalidatie. Studio GRZ wilde, als platform voor professionals werkzaam in de revalidatie, impressies uit het werkveld delen en was ervan overtuigd dat de revalidatie-instellingen en -professionals voldoende creativiteit hadden om met inachtneming van de (eigen) veiligheid en die van de revalidanten toch kwalitatief goede revalidatie te kunnen bieden. Hoe gingen bijvoorbeeld de revalidatie-instellingen om met de beperkende maatregelen? 
Op deze pagina deelden we oplossingen en maatregelen die elders zijn genomen. Het idee was elkaar goed te blijven informeren in die -voor iedereen- bijzondere tijden.