‘Gaat u het heden voortzetten of de toekomst maken?’

Vanochtend stuurden wij aan alle managers geriatrische revalidatie van ons platform onderstaand bericht. Als u nog niet bent aangesloten bij ons platform en daarmee onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, attenderen we u langs deze weg op de nieuwe reeks Masterclasses Managers GR die op 12 mei gaat starten. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Bent u erbij?

Tekst mail d.d. 16 maart 2021:
Wilt u, als manager geriatrische revalidatie, het heden voortzetten of de toekomst maken?’. Als dit vraagstuk u bezighoudt, dan biedt Studio GRZ u de gelegenheid hierop een antwoord te vinden.

De afgelopen periode is Nederland in de ban geweest van alle maatregelen rondom de COVID-19-pandemie. Dat geldt zeker voor de ouderenzorg in het algemeen, maar ook de geriatrische revalidatie (GR) en het eerstelijnsverblijf (ELV) had er de handen aan vol. De aandacht van de managers GR/ELV  werd voor een groot deel in beslag genomen door veel georganiseer, geregel en het uitvoeren van operationele activiteiten om alle COVID-19-maatregelen in goede banen te leiden. 

Het eind van het Corona-tijdperk lijkt in zicht en dat brengt uiteraard weer nieuwe vragen met zich mee. Welke ‘nieuwe’ uitdagingen liggen er voor de geriatrische revalidatie en het eerstelijnsverblijf te wachten? Welke ontwikkelingen zien we om ons heen? Wat heeft de achterstand van reguliere zorg voor consequenties? Hoe gaan we om met gelijkblijvend budget en een sterk toenemende vraag? Gaan we nu eindelijk echt werk maken van ambulante revalidatie? Waar willen we over drie jaar staan met onze GR-/ ELV-organisatie? Welke leiderschapsstijl wordt daarbij gevraagd? En hoe gaat u zich hierbij ontwikkelen? 

Studio GRZ organiseert ieder jaar een reeks masterclasses voor managers waar gezamenlijk bovenstaande vragen worden verkend en vertaald naar praktisch beleid. De onderlinge uitwisseling tijdens de masterclasses geeft de deelnemende managers inzicht hoe collega-instellingen hun organisatie hebben vormgegeven. Het gezamenlijk bespreken en verkennen van de externe en toekomstige ontwikkelingen geeft veel onderlinge inspiratie en helpt bij de vertaling daarvan naar consequenties voor de eigen organisatie voor de komende periode. 

Ook dit jaar organiseert Studio GRZ weer een reeks masterclasses. We zijn ervan overtuigd dat het juist nu belangrijk is om vooruit te kijken. En uiteraard stimuleren we tijdens de masterclasses om dat gezamenlijk te doen. Inspirerende (gast)docenten nemen u mee in de wereld van de financiering, technologie, zorgverzekeraars en beleidsontwikkelingen en gaan graag met u in gesprek, discussie en debat over de consequenties die dit heeft voor uw organisatie. 

Vindt u het prettig om met collega-managers na te denken over de ‘specifieke‘ GR-/ELV-vraagstukken en tijdens de cursus de vertaalslag te maken naar uw plannen voor de toekomst? Geef u dan op voor deze nieuwe reeks masterclasses. Naast 4 masterclass-bijeenkomsten heeft u ook (gegarandeerde en gratis) toegang tot de Managementdag GR op 4 juni 2021 waar inspirerende sprekers u meenemen in de thema’s financiering, bedrijfsvoering, kwaliteitsagenda, technologie en samenwerking. 

Wilt u meer informatie over de Masterclasses Managers GR of wilt u zich inschrijven klik dan hier.