Het GRZ-Kwartet als presentje voor uw team?

U heeft waarschijnlijk net als veel andere geriatrische revalidatiecentra vanaf maart veel te stellen gehad met uitbraken van het coronavirus in uw instelling of in uw nabijheid. De eerste en tweede golf hebben veel teweeggebracht. Wij hebben in deze periode diverse ovalen-tafel-bijeenkomsten gehouden met managers uit de geriatrische revalidatie. Daarin constateerden wij dat in die GRZ-instellingen positieve en negatieve aspecten zijn te melden. Positief was de toegenomen saamhorigheid in het GRZ-team, meer samenwerking tussen het V&V-team en de andere behandelaren en minder ‘geneuzel’ in de organisatie. Maar ook heeft deze periode negatieve gevolgen gekend: veel uitval van personeel, veel besmette revalidanten, beperkingen in bezoekersregelingen en veel mensen met klachten die de reguliere zorg ontlopen of waar geen geschikte plaats voor is. En de verwachting is dat deze gevolgen nog wel even aanhouden. 

Begin van dit jaar hebben wij het GRZ-Kwartet ontwikkeld. Een oer-Hollands spel dat op diverse plekken in Nederland door professionals in de GRZ met elkaar en met revalidanten al wordt gespeeld. Het is eigenlijk een implementatie-tool om aspecten van geriatrische revalidatie meer aandacht te geven in de dagelijkse praktijk. 

Wellicht is dit spel ook voor uw team interessant om het teamgevoel nog meer te accentueren en de revalidanten nog beter bij hun eigen revalidatie te betrekken.

Wij hebben gemeend u dit GRZ-Kwartet voor een gereduceerd tarief aan te kunnen bieden. Wij kunnen u sets met 10 kwartetspellen aanbieden voor €80,-. De reguliere prijs is €10,- per stuk. Deze actie is geldig tot 1 januari 2021. 

Misschien is het een leuk idee om dit kwartet als sinterklaas- of kerstpresentje aan uw GRZ-professionals aan te bieden.

Het GRZ-Kwartet vertaalt belangrijke revalidatiethema’s in kleine concrete acties die door alle leden van het team eenvoudig uitgevoerd kunnen worden. Op deze manier willen we bijdragen aan de verdere implementatie van onder andere het revalidatieklimaat, cliëntgericht revalideren, doelgericht revalideren en interdisciplinair samenwerken. 

Wilt u de komende periode uw personeel een leuk en nuttig kadootje geven? Denk dan eens aan het GRZ-Kwartetspel als aanvulling op het kerstpakket, of als mooie verassing voor ‘in de schoen’. 

Kijk op https://www.studiogrz.nl/kennisdeling/studio-grz-kwartet/ voor meer informatie