Behandeladvies Post-COVID-19 Geriatrische Revalidatie

Vandaag publiceerde Verenso de tweede versie van het Behandeladvies Post-COVID-19 Geriatrische Revalidatie (GRZ). Een update van de versie van 15 april 2020. Nieuw in deze versie is het triage-overzicht GRZ/MSR (medisch specialistische revalidatie) dat in samenwerking met de Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) is uitgewerkt. Dit is een eerste en belangrijke stap om de kennis en krachten van MSR en GRZ te bundelen voor COVID-19 patiënten.

Onder leiding van de hoogleraren Wilco Achterberg en Sytse Zuidema heeft een aantal specialisten ouderengeneeskunde van Verenso samen met ActiZ, de Vereniging voor Revalidatieartsen (VRA) en Laurens de afgelopen twee weken hard gewerkt om het Behandeladvies Post-COVID-19 Geriatrische Revalidatie (versie 19 mei 2020) tot stand te brengen.
Het is nadrukkelijk een groeidocument waarin de komende tijd geleerd wordt van ervaringen uit de praktijk en waar mogelijk adviezen wetenschappelijk worden onderbouwen. Andere relevante disciplines worden de komende tijd uitgenodigd om aan te haken. 

Meer informatie over COVID-19 & Revalidatie vindt u op onze speciaal ingerichte pagina op deze website. Klik hier