VERENSO

Donderdag 16 april 2020
In het ‘Behandeladvies Post-COVID-19 Geriatrische Revalidatie’ van Verenso worden adviezen gegeven voor de behandeling in de geriatrische revalidatie. Deze adviezen zijn in eerste instantie gebaseerd op de principes van longrevalidatie zoals vertaald in het zorgpad geriatrische revalidatie COPD, en het Behandelprogramma Covid-19 Post IC, van Revalidatiecentrum de Hoogstraat (Brouwers, de Graaf). 

Ouderen, of mensen die op een andere manier kwetsbaar zijn of zijn geworden, na of door een COVID-19-infectie, komen vaak ernstig verzwakt uit het ziekenhuis. Geriatrische revalidatie biedt hen de weg terug naar thuis functioneren. Maar hoe moet dat aangepakt worden? Waar moeten we bij de triage aan denken? Welke problemen kunnen we verwachten, en wat moeten we daaraan doen? Hoe monitoren we de vorderingen? Welke disciplines moeten we inschakelen? Hoe doen we dat met consultaties, en de samenwerking met anderen, zoals de revalidatie-artsen? We zijn trots dat we binnen twee weken de 1.0 versie van ons Behandeladvies Geriatrische Revalidatie Na COVID-19 vandaag konden publiceren! Het is een groeidocument, dus alle feedback is welkom. Ik ben ontzettend blij met zulke competente en toegewijde collega’s die dit hebben mogelijk gemaakt!!!
Prof. dr. Wilco Achterberg