Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

Zaterdag 18 april 2020
Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft een update van haar KNGF-Standpunt ‘Fysiotherapie bij patiënten met COVID-19’ uitgebracht (versie 1.0) met aanbevelingen voor fysiotherapie bij patiënten na ontslag uit het ziekenhuis of patiënten die hersteld zijn in de thuissituatie.

De eerste COVID-19 patiënten worden ontslagen uit het ziekenhuis. Andere mensen waren thuis ziek en herstellen daar. Beide groepen hebben fysiotherapie nodig. Vandaag publiceren we de nieuwe aanbevelingen (1.0) voor de fysiotherapeutische behandeling van deze patiënten.
Met daarin onder andere aandacht voor:
– besmettingsgevaar en veiligheid voor de fysiotherapeut en de patiënt
– de rol van de fysiotherapeut
– indicatie voor fysiotherapie
– aanbevelingen fysiotherapeutisch handelen
 
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)