REACH-netwerk

Maandag 6 april 2020
Vandaag een bijdrage van het REACH-netwerk dat een online ‘Post Intensive Care Toolkit’ online beschikbaar heeft gesteld.

In het kader van uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) heeft het REACH-netwerk (versneld) hun ‘Post intensive care Toolkit’ ter beschikking gesteld, die fysiotherapeuten en andere paramedici kan ondersteunen in de behandeling van patiënten na de ziekenhuisfase.
REACH staat voor ‘REhabilitation After Critical illness and Hospital discharge’ en is een onderzoeksproject dat uitgaat van Amsterdam UMC en het Lectoraat Revalidatie in de Acute Zorg van de Hogeschool van Amsterdam.

Omdat de kans groot is dat veel revalidatieprofessionals op korte termijn te maken krijgen met patiënten die moeten herstellen na een (COVID-19) ziekenhuis- en/of IC opname, heeft het REACH-netwerk de krachten gebundeld met als doel alle opgedane kennis en ervaring voor andere professionals per onmiddellijk beschikbaar te stellen. De REACH Toolkit is een dynamische database en zal regelmatig worden aangevuld als nieuw materiaal verschijnt.
Het is de verwachting dat patiënten herstellende van COVID-19 meer pulmonale klachten zullen ervaren dan andere IC-patiënten. 
Meer informatie over de Reach Toolkit vindt u hier
Marike van der Schaaf