RevalidatieZorg Dordrecht

Donderdag 26 maart 2020
Vandaag een impressie van Marco Sternal, manager GRZ van RevalidatieZorg Dordrecht.

Ook in Dordtse hebben we een aantal zaken lopen. Wij organiseren een isolatieafdeling (max 22 plaatsen) voor positief geteste zorgvragers voor reeds opgenomen mensen.
Doel is:
Isoleren van besmetting om verdere besmetting te voorkomen bij medebewoners EN personeel
Rust bewaren op reguliere afdelingen
Centraliseren van deskundigheid
Beperken gebruik beschermende middelen

Samen met een externe partner (leveren van ZZPérs in de zorg) zijn wij het team aan het opzetten.
Op de GRZ zien wij afname van aanbod, behalve op de CVA-revalidatie. Rivas verzorgt de uitstroom vanuit het ziekenhuis wat betreft Corona positief geteste cliënten. Wij gaan op de GRZ ook WLZ opnemen vanuit ziekenhuis en bekijken mogelijkheid om ziekenhuis verplaatste zorg aan te bieden. Alle mensen die vanuit ziekenhuis worden opgenomen die negatief zijn, gaan in sociale isolatie (24 uur) om te observeren op mogelijke verschijnselen. Bij iemand die bewezen in contact is geweest met cor+ maar zelf negatief is getest, gaat 14 dagen in sociale isolatie met observatie verschijnselen.  

Ik zie ook veel saamhorigheid en mooie initiatieven in de gemeenschap. Spontane  acties van muzikanten, restaurants, dj’s.
De medewerkers houden zich goed, maar krijg wel steeds meer vragen over waarom de zorg zich niet preventief mag beschermen. Ze begrijpen de feiten, maar het gevoel is anders. Hoe gaan jullie daarmee om?
Iedereen succes, nu kunnen we laten zien hoe goed we als gezondheidszorg eigenlijk georganiseerd zijn. En leren van nieuwe mogelijkheden.

Marco Sternal