Nieuw blog Tanja Nijboer

Op diverse plekken in Nederland worden innovaties bedacht die het revalideren van patiënten in de geriatrische revalidatie beter zullen maken. Het toepassen van Virtual Reality is daar een mooi voorbeeld van. Wij vonden Tanja Nijboer bereid een blog over de toepassing van Virtual Reality in de revalidatie te schrijven. 

Tanja is werkzaam bij Universiteit Utrecht, afdeling Psychologische Functieleer, bij UMC Utrecht, afdeling Revalidatiegeneeskunde en bij De Hoogstraat Revalidatie. De combinatie van deze aanstellingen is uniek en maakt dat zij fundamenteel gedragswetenschappelijk onderzoek kan verweven met toepassingen in de zorg. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld de neuropsychologische diagnostiek en de cognitieve behandeling verbeterd worden. Op dit te bereiken werkt zij onder andere met Virtual Reality. In haar onderzoek kan zij zo bijna realistische omgevingen gebruiken om natuurlijk gedrag bij revalidanten uit te lokken en zo cognitieve vaardigheden zo natuurgetrouw en meetbaar mogelijk in kaart te brengen. 

Haar blog ‘Cognitie in het wild: wat zijn de mogelijkheden van Virtual Reality in de geriatrische revalidatie?’ kun je hier lezen. Als je op dit blog wilt reageren, doe dat op onze LinkedIn-pagina waar we dit blog ook plaatsen.

Wil je nog meer weten over de toepassing Virtual Reality in de geriatrische revalidatie? Kom dan naar het Jaarcongres GRZ 2020. Dit vindt plaats op 24 januari 2020 in Media Plaza(Jaarbeurs) Utrecht. Tanja verzorgt daar twee keer een break-out-sessie met als titel: ‘Virtual Reality-simulaties in de geriatrische revalidatie? Innovatiever meten is beter weten’. 
Ben je nog niet ingeschreven voor het Jaarcongres GRZ? Doe dat dan nu. 
Inschrijven kan hier.