Nieuw blog Elly Branderhorst

Begin van dit jaar werd tijdens het Jaarcongres GRZ 2019 de Innovatie-Award uitgereikt voor een vernieuwend idee dat een plek had veroverd in de dagelijkse praktijk van de geriatrische revalidatie. Uit de inzendingen werden door de jury drie genomineerden uitgekozen waaronder het idee van ergotherapeut Elly Branderhorst die in GRZ-instelling Volckaert (Dongen) de revalidanten een iPad had gegeven waarmee zij de regie over hun eigen transfer konden voeren. Met haar innovatieve ‘Transfer in Beeld’ bemachtigde Elly de tweede prijs.
Wij vroegen de runner-up of zij hier een blog over wilde schrijven. En Elly pakte de handschoen op.

Lees hier het blog ‘Revalidant als regisseur van zijn eigen transfer’ hier.

We zijn benieuwd of in jouw instelling ook iPads gebruikt worden met een soortgelijk doel. Of heb je met de iPad een andere invulling geven waarmee de revalidant kan profiteren tijdens zijn/haar revalidatie? 

Mocht jij of een van jouw collega’s ook een innovatief, inspirerend idee hebben dat inmiddels in de geriatrische revalidatie is toegepast en waarmee het revalideren van de cliënt ‘beter’, ‘makkelijker’, ‘sneller’, ‘effectiever’ of ‘leuker’ is geworden? Stuur dan jouw idee in naar jaarcongres@studioGRZ.nl en ding mee naar de Innovatie-Award 2020 die tijdens het Jaarcongres GRZ op 24 januari 2020 in Media Plaza wordt uitgereikt. We wachten jouw inzending af en verwelkomen je graag op het Jaarcongres GRZ 2020.