Nieuw blog Anne Visser-Meily

Geriatrische revalidatie (GRZ) en medisch-specialistische revalidatie (MSR) zijn verschillend maar hebben zeker ook overeenkomsten. Dat is de opvatting van prof. dr. Anne Visser-Meily. Zij behandelt als revalidatiearts in en vanuit het UMC Utrecht veel cliënten zowel in de MSR als in de GRZ. En als hoogleraar revalidatiegeneeskunde heeft Anne zich altijd ingezet voor een intensievere samenwerking tussen geriatrische revalidatie (GRZ) en medisch-specialistische revalidatie (MSR). Zij is ervan overtuigd dat de revalidanten daarbij gebaat zijn.

Anne beschrijft in een nieuw blog een casus die zij gepresenteerd kreeg op haar polikliniek in Utrecht. Daaruit wordt duidelijk dat deze GRZ-revalidant nog niet klaar is met zijn revalidatie als hij met ontslag gaat uit de GRZ-kliniek. Zij stelt dat bij deze casus de revalidatie eigenlijk pas begint!

Een blog dat zeker tot nadenken stemt. Revalideren GRZ-cliënten tot een bepaald activiteitenniveau bij ontslag uit de GRZ-kliniek of wordt er nadrukkelijk een participatiedoel in de thuissituatie nagestreefd? Wat vindt u? En hoe denken uw collega’s hierover in uw GRZ-organisatie?

Lees hier het blog en laat een reactie achter op onze LinkedIn-pagina waar we dit blog ook plaatsen. We zijn benieuwd naar jullie reacties.