Nieuw blog Manon Vos en Ingrid Slagter

Deze zomer vertelde het GRZ-team van Weidesteyn van Zorggroep Treant (Hoogeveen) ons over een nieuw initiatief. Zij hadden tijdens de cursus ‘DOE HET ZELF, revalidatieklimaat in de geriatrische revalidatie’ nagedacht hoe zij het revalidatieklimaat in hun instelling konden verbeteren. Als ‘extra’ product waren zij het ‘keukentafelgesprek’ anders aan het organiseren. Samen met de Wmo-afdeling van gemeente Hoogeveen hadden ze het idee opgevat om het keukentafelgesprek eerder plaats te laten vinden. Niet pas als de revalidant weer thuis is na de GRZ-opname, maar juist tijdens de GRZ-opname in Weidesteyn.

Met hun pitch tijdens de cursus DOE HET ZELF, waarin 6 teams hun resultaten van het verbeterde revalidatieklimaat presenteerden, kreeg het team Weidesteyn van Treant veel enthousiaste reacties van zowel de andere deelnemende teams als van de docenten van GERION en Studio GRZ over hun ‘vervroegde keukentafelgesprek’. Wij daagden het GRZ-team van Weidesteyn uit hier een blog over te schrijven. Na een succesvolle pilot kunt u hier het blog van Manon Vos en Ingrid Slagter lezen, waarin zij stellen dat samenwerking tussen Wmo en ergotherapie zijn vruchten afwerpt. Heeft u vergelijkbare ervaringen? Of wilt u reageren? Op de LinkedIn-pagina van Studio GRZ kunt u uw reactie achterlaten.