Expedities GRZ wederom succesvol

Vandaag organiseerden we in het LUMC (Leiden) twee leuke, interessante en interactieve Expedities GRZ.
Studio GRZ wil met deze Expedities kennis delen samen met professionals/managers uit de geriatrische revalidatie.
Beide Expedities waren ‘uitverkocht’.
In de ochtend bij de Expeditie ‘Triage in Transitie’ is door de 50 deelnemers samen met de inleiders Aafke de Groot en Ellen Vreeburg veel informatie uitgewisseld over GRZ en ELV. Per regio zijn verbetersuggesties geopperd om de triage de komende tijd anders, dan wel beter, te gaan doen. De komende tijd zal uitgezocht worden hoe per regio initiatieven voortgezet kunnen worden.
 
De middag-Expeditie ‘Meten in de GRZ’ met eveneens 50 deelnemers leverde veel input op over welke meetinstrumenten geschikt zijn voor geriatrische revalidatie. Wilco Achterberg en Romke van Balen gaven de ingrediënten van het Meetplan weer. Dit Meetplan, een set basismeetinstrumenten die geschikt zijn voor toepassing in de geriatrische revalidatie, heeft hierdoor een breder draagvlak gekregen. Ook zijn ideeën uitgewisseld hoe meetinstrumenten het best geïmplementeerd kunnen worden in de eigen instelling. Instellingen kunnen zich aansluiten om deze meetinstrumenten met ondersteunende software te gaan gebruiken.

  
De deelnemers gaven na afloop aan meegewerkt te hebben aan een dag waarin veel ruimte was voor onderlinge uitwisseling en het opbouwen van nieuwe netwerkcontacten.

Op 11 oktober 2017 willen we twee nieuwe Expedities gaan organiseren met twee nieuwe thema’s. Houd de website (www.studiogrz.nl) in de gaten voor nadere informatie.
 
Op de foto’s een impressie van de dag.