Inhoudelijke ontwikkelingen in de GRZ

Ook de derde cursusdag van ‘Inhoudelijk Leiderschap in de GRZ voor specialisten ouderengeneeskunde’ verliep succesvol. Het accent van de dag lag op het leidinggeven aan het eigen GRZ-team. Het inhoudelijk sturen van het MDO, de triage en het belang van het gebruik van meetinstrumenten waren drie belangrijke thema’s waarvan de deelnemende specialisten ouderengeneeskunde bij aanvang van de cursus dachten dat zij zich daar juist het meest bedreven in waren. Na afloop van deze cursusdag kwamen toch veel individuele verbeterpunten op tafel om het inhoudelijke beleid op de werkvloer beter handen en voeten te geven. Een van de cursisten schreef op het evaluatieformulier: “Hele leuke dag, veel nieuwe ideeën, ik hoef het alleen nog maar te gaan doen ;-)”.

DSC_0969

Dr. Romke van Balen bleek als gastspreker de expert die de deelnemende cursisten hun prangende vragen en dilemma’s kon beantwoorden. Vanuit zijn expertise als praktiserend SO, gecombineerd met zijn wetenschappelijke onderbouwing en zijn helicopterview wat zich op landelijk niveau in Nederland afspeelt rond triage en introductie/implementatie van het gebruik van meetinstrumenten, bleek Romke goed in staat de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk van de deelnemers te maken. Elke SO vertrok met een lijstje direct toepasbare tips. Wederom werd de cursusdag door de deelnemers hoog gewaardeerd.

DSC_0973

Voor Studio GRZ de bevestiging deze cursus meerdere malen aan te gaan bieden. Op 14 oktober 2016 starten we in Driebergen op Landgoed De Horst dan ook met een nieuwe cursus Inhoudelijk Leiderschap in de GRZ. Data en extra informatie vindt u hier. Er hebben zich al geïnteresseerden bij ons gemeld. Wilt u zich ook inschrijven? Meldt u dan aan via info@studiogrz.nl