Nieuw Blog van drs. Aafke de Groot

Studio GRZ nodigde specialist ouderengeneeskunde en docent/onderzoeker Aafke de Groot (Vivium en VUmc) uit een nieuw blog te schrijven op onze website.
Aafke de Groot zet in haar blog uiteen welke vragen gesteld moeten worden bij een goede triage in de GRZ. Het blog beschrijft de triage in de GRZ, indicatiestelling, ongelijkheid, vervreemding, geriatrisch assessment, korte lijnen, informatie-uitwisseling en de kunst van het onderscheiden.

Triage in de GRZ word gezien als ‘indiceren vooraf’. Over die triage is al veel gezegd en geschreven, maar Aafke de Groot belicht op geheel eigen wijze dit onderwerp in een nieuw blog. Zij stelt: “Het indiceren vooraf -de triage- is vooral een globale inschatting op basis van spaarzame informatie.” En Aafke vervolgt met: “De triage-afvinklijstjes helpen een beetje om de echte revalidant te onderscheiden, maar korte lijnen en goede informatie-uitwisseling tussen betrokkenen helpen waarschijnlijk meer”. Een boeiend en lezenswaardig blog voor elke professional werkzaam binnen de GRZ. Als dit uw interesse heeft gewekt, lees dan hier het volledige blog ‘Triage en de kunst van het onderscheiden’.