Martin van Rijn: Plan van Aanpak Kwaliteit Verpleeghuizen

Foto door ANP

Foto ANP.

Om de kwaliteit van zorg in verpleeghuizen te verbeteren heeft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) een Plan van Aanpak Kwaliteit Verpleeghuizen ontwikkeld en vandaag in Den Haag gepresenteerd.

Kwaliteit van leven is het kernbegrip in zijn plan. De bewoners staan hierbij centraal. Mantelzorgers worden nadrukkelijker betrokken bij het opstellen van het zorgplan. Zorgprofessionals dienen beter geschoold te gaan worden om de complexe zorg aan de ouderen te kunnen bieden. Een evenwichtige mix van ervaren en nieuw personeel dient gerealiseerd te worden. Bestuurders wordt gevraagd ambitie te tonen. En in het streven naar kwaliteit in verpleeghuizen wordt de sector uitgedaagd het kaf van het koren te scheiden middels strenger toezicht. Kortom, het plan van Van Rijn voorziet om de steeds complexer wordende langdurige zorg aan te passen en daarbij beter aan te laten sluiten bij de veranderende verwachtingen en wensen van ouderen m.b.t. hun zorg.

Studio GRZ onderschrijft het plan en zal bijdragen –zeker op het gebied van scholing van het personeel in de verpleeghuizen- om de zorg voor ouderen een kwalitatieve verbeterimpuls te geven.

Van Rijn vandaag in Den Haag: ‘Ik wil in ieder Nederlands verpleeghuis liefdevolle zorg door trotse medewerkers die bijdraagt aan een waardige oude dag.’

Lees hier het persbericht en bekijk onderaan dit bericht de infographic die het ministerie van VWS uitbracht n.a.v. het Plan van Aanpak Kwaliteit Verpleeghuizen van staatssecretaris Martin van Rijn.

infographic-kwaliteitsplan-verpleeghuizen

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.