Jaarcongres GRZ-Oeuvre-Award voor prof. dr. Jos Schols

Tijdens het Jaarcongres Geriatrische Revalidatie op vrijdag 26 januari 2024 heeft prof. dr. Jos Schols uit handen van Arnold Jongenburger & Roland van Peppen van Studio GRZ de Jaarcongres GRZ Oeuvre-Award ontvangen. Het volledige juryrapport is onder deze foto te lezen:

Juryrapport Jaarcongres GRZ-Award 2024 

De jury heeft na rijp beraad besloten de Jaarcongres GRZ-Award 2024 dit jaar om te dopen tot een Oeuvre-Award. Daar hadden we dit jaar alle reden toe. Deze Oeuvre-Award wordt namelijk uitgereikt aan een baanbrekend persoon die zich gedurende lange tijd zeer verdienstelijk heeft gemaakt in de kortdurende zorg en in het bijzonder in de geriatrische revalidatie. Het doet ons enorm veel genoegen om deze Award aan prof. dr. Jos Schols uit te mogen reiken.

Over een aantal maanden neemt Jos afscheid van de sector. Hij is op een leeftijd gekomen dat hij kan gaan genieten van een andere invulling van zijn dagelijkse leven. Zijn ‘werkweken’ worden straks weer gewoon ‘weken’. Jos beëindigt daarmee een loopbaan die deze award meer dan rechtvaardigt. 

Gedurende zijn loopbaan als verpleeghuisarts, specialist ouderengeneeskunde, onderzoeker en hoogleraar heeft Jos altijd voor de troepen uitgelopen. Hij is toonaangevend geworden in onze (geriatrische) revalidatiesector. En niet alleen op nationaal niveau, maar ook op het internationale podium heeft hij zijn sporen achtergelaten. Met zijn onnavolgbaar enthousiasme en uitstekende performances kon hij professionals, wetenschappers, beleidsmakers en politici nieuwe perspectieven schetsen en oproepen tot het varen van nieuwe koersen. Met deze brede verdienste heeft Jos impact gehad op de ontwikkeling van de geriatrische revalidatie, op de doorontwikkeling van het vak ‘specialist ouderengeneeskunde’, op wetenschappelijke resultaten, op verandering van het onderwijs en impact op de samenleving en het publieke debat.

Ook voor Studio GRZ heeft Jos een belangrijke rol gespeeld. Als één van de visionairs uit de sector heeft hij ons vaak van raad en daad voorzien. Wij zijn hem dankbaar dat hij jarenlang zitting heeft genomen in onze Raad van Advies en genieten nog steeds na van zijn inspirerende bijdragen op voorgaande edities van dit jaarcongres. Wij kijken bovendien met veel plezier terug op onze bezoekjes aan Maastricht waar Jos op zijn werkkamer telkens weer de tijd nam om zijn visie op trends, ontwikkelingen en andere belangrijke wetenswaardigheden met ons te delen. 

Jos, wij zijn enorm onder de indruk van jouw enorme oeuvre. Deze award is jou dan ook meer dan gegund. We willen je bedanken voor onze samenwerking maar vooral voor de wijze waarop je de hele sector vooruit hebt geholpen. De sector zal jouw invloed gaan missen. Je bent een voorbeeld geweest voor velen. Bedankt en geniet van de tijd die komen gaat.

26 januari 2024
Arnold Jongenburger & Roland van Peppen
Studio GRZ