Zeer geslaagd Jaarcongres Geriatrische Revalidatie 2024

In een volledig uitverkocht MediaPlaza (Jaarbeurs) Utrecht vond vrijdag 26 januari 2024 het 8e Jaarcongres Geriatrische Revalidatie (GR) plaats. Dé dag waarop de GR-community jaarlijks bijeenkomt. Ook deze editie leverde weer een zeer geslaagd congres op. 

Direct bij binnenkomst zat de sfeer er goed in. Het muzikale welkom aan de 500 deelnemers zorgden voor een vrolijke start en die sfeer bleef de hele dag in hoge mate aanwezig. Naast sterke inhoudelijke bijdragen, verbredende en verdiepende sessies, interactieve uitwisselmomenten, muzikale introducties, ludieke intermezzo’s, vocale samenvattingen en een ontroerende en humoristische afsluiting waren er veel momenten om met elkaar over het mooie vak ‘de revalidatie’ te praten, te discussiëren en na te denken. We kijken met een voldaan gevoel terug op deze editie van het Jaarcongres Geriatrische Revalidatie.

Het plenaire programma met als thema Verbreden & Verdiepen bestond uit 6 interessante keynote-presentaties. Dank Ellen van Kroonenburg (Hans Stravers), Pia Sonneveld, Tim Crul, Rudi Westendorp, Leonoor van Dam van Isselt, Ivan Bautmans, Wilco Achterberg, Anne Visser-Meily en Jos Schols voor jullie inspirerende verhalen. Ook dank aan de sprekers van de 11 verbredende of verdiepende break-outsessies: Thijs van Meulenbroek, Ivan Huijnen, Marco Sternal, Anne Marie Vaalburg, Lian Tijsen, Esmee Reijnierse, Hans Drenth, Pieta Wilterdink, Constance Beeker, Anne Lubbe, Carla Bekx, Jurgen van den Akker, Marieke Hamming, Meike Hornis, Casper van Koppenhagen en Olav Verschuren. In de pauzes troffen de deelnemers onze congrespartners: Gerimedica Inzicht, Compaan, Axinesis, InBody, Ipsen, HipperTx en ProCare. Fijn dat jullie er dit jaar bij waren. 

De dag werd weer vakkundig voorgezeten door Kim Coppes. Onze huisband was dit jaar het duo Robin el-Hage en Frank Schumm dat elke spreker met een toepasselijke muzikale introductie aankondigde. En Dagmar die op de muziek van Fix You (Coldplay) de vocale samenvattingen verzorgde. 

Met de uitreiking van de Jaarcongres GRZ Oeuvre-Award werd prof. dr. Jos Schols in het zonnetje gezet vanwege zijn jarenlange invloedrijke en visionaire inbreng op het vakgebied geriatrische revalidatie. De dag werd afgesloten met een zeer indrukwekkend, ontroerend en humoristische optreden van Viggo Waas en Peter Heerschop. 

Na afloop van het congres ontvingen alle deelnemers namens Arnold Jongenburger en Roland van Peppen van Studio GRZ het boek Infarct van Viggo Waas en Peter Heerschop. Veel leesplezier.

De organisatorische en logistieke aspecten van dit congres waren wederom in goede handen van Mariël Imthorn en Kiki van Oeffelen van BureauMK. Ook dank aan onze Raad van Advies: Wilco Achterberg, Anne Visser-Meily, Marco Wisse en Jolanda van Haastregt. 

Een eerste foto-impressie van onze fotograaf ‘Rijk in Beeld’ tref je hieronder aan. 

Alle aanwezigen nogmaals dank. We kijken nu al uit naar de 9e editie van het Jaarcongres Geriatrische Revalidatie. Deze vindt plaats op 31 januari 2025. SAVE-THE-DATE.