Terugblik op sfeervol Jaarcongres Geriatrische Revalidatie 2023

We kijken met een voldaan gevoel terug op het Jaarcongres Geriatrische Revalidatie dat gisteren plaats vond in Media Plaza (Jaarbeurs) in Utrecht. De overheersende indruk van deze dag was dat we elkaar ‘eindelijk’ na twee online-congressen weer live konden treffen. En wat een ongelofelijke sfeer hebben de ruim 450 aanwezigen met elkaar gecreëerd. Een mooi inhoudelijk programma met afwisselende muzikale en ludieke intermezzo’s. Dit -inmiddels alweer 7e– Jaarcongres Geriatrische Revalidatie werd een memorabele editie.

Het plenaire programma met als thema Vernieuwen & Veranderen bestond uit 6 interessante keynote-presentaties. Dank Nico van Meeteren, Simon Mooijaart, Jolanda van Haastregt, Ellen van Ginkel, Bianca Buurman, Kitty de Jong en Marije Holstege voor jullie inspirerende verhalen. Zoals we van haar gewend zijn, had Kim Coppes, als dagvoorzitter, deze dag weer volledig onder controle. Onze huisband was dit jaar het trio De Flamingo’s die elke spreker met een toepasselijke muzikale introductie aankondigde. Tussendoor en als afsluiting lukte het hen om in hun typerende humoristische stijl het jaarcongres, in op-maat gemaakte teksten, muzikaal samen te vatten.

In de 11 break-outsessies werden inhoudelijke ideeën opgedaan waar elke aanwezige revalidatieprofessional inspiratie kon opdoen. Dank voor jullie bijdragen Gata uit naar Ankie van Schaik, Lieke Verstappen, Ninon Hermans, Annette van Kuijk, Lisette Molder, Luc Maas, Helena Postma, Leonie Glas, Hanneke Braakhuis, Karine van der Kraan, Willemijn van Erp, Maaike Scheffers, Irma Everink, Anka Kuperus, Anouk Kabboord, Niels Jongejan en Ellen Vreeburg. In de pauzes troffen de deelnemers onze congrespartners: Gerimedica Inzicht, Revalidatieplanners, Ipsen, Livit Otto Bock, Hipper, Össur, WillPharma, InBody en Baxter. Fijn dat jullie er dit jaar bij waren.

Met veel tromgeroffel werd De MARQ dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de Jaarcongres GRZ Award vanwege de manier waarop zij de geriatrische revalidatie in hun organisatie hebben ingevuld. De organisatorische en logistieke aspecten van dit congres waren wederom in goede handen van Mariël Imthorn en Kiki van Oeffelen van BureauMK. Ook dank aan onze Raad van Advies: Wilco Achterberg, Anne Visser-Meily, Marco Wisse en Jolanda van Haastregt.

Een eerste foto-impressie van onze fotograaf Hans Tak tref je hieronder aan. Meer foto’s vind je hier

We kijken nu al uit naar de 8e editie van het Jaarcongres Geriatrische Revalidatie. Deze vindt plaats op 26 januari 2024.