Blog Roderick Wondergem

Het is alweer een jaar geleden. Op het Jaarcongres GRZ 2021 hadden wij Roderick Wondergem samen met drie andere promovendi uitgenodigd om de resultaten uit hun promotietraject te presenteren. Roderick promoveerde op 23 juni 2020 aan de Universiteit Utrecht op zijn proefschrift ‘Movement behavior in people with a first-ever stroke’. Hierin staat de resultaten uit het RISE-onderzoek. De afkorting RISE staat voor ‘Reducing sedentary behavior, Identification of people at risk, in people with Stroke, Effectiveness in daily living’

Wij vroegen Roderick of hij over zijn onderzoeksbevindingen een praktisch toepasbaar blog wilde schrijven. Het blog heeft als titel ‘Elke beweging telt! Focus ook op gedrag’. Het komt erop neer dat revalidanten die te veel ‘zitten’ of ‘liggen’ meer uitgedaagd moeten worden om in beweging te komen.

Dat is een mooie oproep aan jullie, de professionals werkzaam in de (geriatrische) revalidatie. Besteed jij tijdens de revalidatie voldoende tijd aan dit soort aspecten.?

Laat een reactie achter op onze LinkedIn-pagina waar we dit blog ook plaatsen. Wij zijn benieuwd hoe jij jouw revalidanten meer in beweging krijgt. 

Wil je het hele blog lezen? Klik dan hier