Nieuw blog Ernst van den Bosch

Voor de zomervakantie gaven wij de training TEAM AAN ZET aan de revalidatieteams van het Alrijne Ziekenhuis (Leiden & Alphen a/d Rijn). Tijdens die training vroegen we de deelnemende revalidatieprofessionals wat zij kenmerkend vonden voor hun manier van revalideren. Zij gaven aan dat hun ‘Beweegbord’ iets was waar zij wel tevreden over waren. Nadat de deelnemers ons toegelicht hadden wat onder dit ‘Beweegbord’ verstaan werd, vroegen we hen of ze hier trots op waren? Dat bleek overduidelijk het geval. Bij onze volgende vraag of iemand buiten Alrijne op de hoogte was van hun ‘Beweegbord’ bleef het even stil. ‘NEE’, ‘NIEMAND’ bleek na een tijdje hun eerlijke antwoord. Waarom schrijf je er geen blog over, gaven wij aan, dan plaatsen we dat blog op onze website. ‘Goed idee’ was de algemene opinie. Maar bij de vraag wie vindt dit leuk om te gaan schrijven, keek het merendeel langzaam naar de openstaande ramen. Behalve Ernst. Hij pakte direct de handschoen op en bood aan dit blog te willen schrijven.

Ernst van den Bosch is fysiotherapeut neurorevalidatie en al geruime tijd werkzaam op de neurologische revalidatie-unit (NRU) van Alrijne Revalidatie Leiden / Alphen a/d Rijn. Hij heeft tijdens zijn zomervakantie het blog ‘Hoe ging de transfer ook alweer?’ geschreven. Een lezenswaardig blog over de meerwaarde van het ‘Beweegbord’. Wil je dit blog lezen, klik dan hier 

En heb jezelf ook een vergelijkbaar initiatief op jouw revalidatieafdeling ingevoerd. Laat het ons weten. Laat en reactie achter in de ‘comments’ onder het blog op onze LinkedIn-pagina.