Impressie Jaarcongres GRZ 2021 – achter de schermen

Het 5e Jaarcongres GRZ vond dit jaar op 29 januari geheel online plaats. Een nieuwe vorm met wederom ongeveer 350 deelnemers. Dit jaarlijks terugkerende evenement bleek wederom een succesvolle dag waarin veel enthousiaste professionals vanuit huis- of werklocatie participeerden. Online is anders, maar vanuit de vele berichten in de ‘chat’ bleek ook deze formule te voldoen. 

Vanuit de opgebouwde studio van Congrescentrum NBC in Nieuwegein werd het met een voltallige camera- en techniekcrew mogelijk gemaakt om het congres via het platform ‘Let’s get digital’ naar de deelnemers te streamen. De deelnemers die voorafgaand aan het congres al een box in de brievenbus hadden gekregen met nuttige en lekkere inhoud.  

De lezingen van prof. Derick Wade, prof. Bianca Buurman, dr. Hans Drenth, dr. Leonoor van Dam van Isselt, dr. Ellen Vreeburg, dr. Bart Visser en dr. Jorit Meesters gaven nieuwe inzichten over ‘Kwaliteit & Praktijk’ vertaald in toepassing van actuele kennis over het vak geriatrische revalidatie. De vier in 2020 gepromoveerde ‘doctors’ uit het revalidatiedomein Stijn Voeten, Eline Scholten, Britta Nijsse en Roderick Wondergem toonden in hun videovlog hun resultaten en praktische tips. De partners lieten in hun virtuele stands en tijdens hun lunch-webinars zien dat ook ondernemers zich steeds specifieker richten op de geriatrische revalidatie (GRZ). 
De jury van de Jaarcongres GRZ Award 2021 reikte de prijs uit aan GRZPLUS die met het ontwikkelen van het CO-FIT+ revalidatieprogramma een belangrijke bijdrage hebben geleverd voor post-COVID-19-revalidanten. In de middag nam Marco Wisse vanuit de Raad van Advies het eerste exemplaar van het nieuwe boek Het Team Aan Zet in ontvangst. Een boek boordevol praktische tips voor professionals werkzaam in de (geriatrische) revalidatie. Na een korte onderbreking in de middag sloot de dag af met een veelzijdig programma webinars waarin dr. Aafke de Groot, dr. Marjolein Wijngaarden, Lian Tijsen MSc, Miranda Bok, prof. dr. Cees Hertogh en dr. Bianca Buijck nuttige kennis deelden over diverse belangrijke aspecten van revalidatie. 

Hartstikke mooi online jaarcongres van Studio GRZ met interessante sprekers en presentaties. Dank! – Stichting Topcare

Een geslaagde dag met Kim Coppes wederom in ons midden en wederom goed op dreef als dagvoorzitter, fantastische eventmanagers Mariël en Kiki, Julie Scott voor de muzikale omlijsting en het congreslied en heel veel vooruitstrevende interactief participerende GRZ-professionals. De thema’s van het congres, Kwaliteit & Praktijk’, deden recht aan deze dag.

Dank je wel Studio GRZ voor het prima georganiseerde congres vandaag. Veel inspiratie opgedaan, veel kennis vergaard om mee te nemen naar mijn afdeling en zo samen met mijn bevlogen collega’s van ons GRZ team de GRZ en ELV nog verder te kunnen ontwikkelen – Maurice Willemsen – manager revalidatie Coloriet

Op deze pagina vind je een foto-impressie van achter de schermen. Binnenkort plaatsen we meer impressies. Ook informatie over ‘terugkijk-mogelijkheden’ worden binnenkort aan de deelnemers verstuurd.  

Bedankt voor ieders online aanwezigheid. Zonder jullie had de dag lang niet zo geslaagd geweest.

We hopen je bij een van onze volgende activiteiten weer te treffen. En noteer nu alvast de datum van ons volgende jaarcongres. Het Jaarcongres GRZ 2022 vindt plaats op 28 januari 2022.