GRZ-PLUS

Maandag 11 mei 2020
Nieuwe update in rubriek ‘Kennisdelen Revalidatie & COVID-19’ van GRZ PLUS dat het multi- en interdisciplinaire GRZ-programma CO FIT+ publiceerde. Het is een compleet geriatrisch revalidatieprogramma voor COVID-19 patiënten.

Het multi- en interdisciplinaire GRZ-programma CO FIT+ is hier (op de GRZPLUS-website) te downloaden is. Door de pandemie ontstaat een nieuwe groep revalidanten waarvoor intensieve revalidatie cruciaal is. CO FIT+ ondersteunt deze revalidanten en hun naasten om het leven na een ziekenhuisopname weer op de rit te krijgen. Het revalidatieprogramma is ook toepasbaar voor patiënten die niet in het ziekenhuis zijn opgenomen, maar waarbij er na COVID-19 besmetting, problematiek speelt waarbij een multidisciplinaire behandeling als nazorg zeer wenselijk is. Revalidatie is zelfs al mogelijk in de besmettelijke fase. 
GRZPLUS stelt haar kennis beschikbaar voor andere geriatrische revalidatieorganisaties en biedt ook het triage-instrument, de klinimetrie handleiding en de behandelinhoudelijke handleiding. 

Samen met de GRZPLUS collega’s (Omring & De Zorgcirkel) afgelopen weken keihard gewerkt aan het geriatrisch revalidatieprogramma CO FIT+. Het post covid-19 behandeladvies van Verenso is als leidraad gebruikt voor het ontwikkelen van CO FIT+. Dit is aangevuld met de kennis en expertise van de eigen GRZ professionals, richtlijnen vanuit de beroepsverenigingen en kennis uit wetenschappelijk onderzoek en samenwerkingspartners.
Marije Holstege, senior onderzoeker GRZPLUS