Nieuw blog Lian Tijsen

Wij werden een tijd geleden door Lian Tijsen uitgenodigd om samen met andere experts over het thema ‘Therapeutisch klimaat in de geriatrische revalidatie’ na te denken. Zij had ons in het kader van haar promotieonderzoek bijeengebracht en daar werden de eerste contouren geschetst van wat we met elkaar onder ‘Revalidatieklimaat’ verstaan. Inmiddels is Lian een eind op weg in haar promotietraject en heeft zij de term nog meer verfijnd. Zij spreekt liever over ‘Uitdagend Revalidatieklimaat’ (Challenging Rehabilitation Environment) en heeft als mooie aanzet dit construct onderverdeeld in 7 aspecten. Dit heeft zij recent in een artikel gepubliceerd. Wij zijn van mening dat dit een belangrijke stap is om geriatrische revalidatie (nog) beter te onderbouwen. 

Met dit in ons achterhoofd vroegen wij Lian of zij op het Jaarcongres GRZ 2020, dat op 24-01-2020 in Utrecht plaats vindt, een break-out sessie over dit thema te verzorgen. Samen met Bianca Buijck gaat zij met de deelnemers van het Jaarcongres GRZ in gesprek over ‘De onderbouwing van Uitdagend Revalidatieklimaat in de geriatrische revalidatie vertaalt naar uw praktijk’. De inschrijvingen voor deze break-out sessie gaan voortvarend. Dit geeft al aan dat dit thema volop in de belangstelling staat.

Tevens vroegen we Lian, die werkzaam is als (geriatrie)fysiotherapeut bij Oktober/Zorgboog en haar promotieonderzoek uitvoert bij het LUMC (Leiden) of zij over dit thema ook een blog wilde schrijven. Ze wilde dat graag doen. Het resultaat tref je hier aan. Een leuk praktisch blog met als titel: ‘Een Uitdagend Revalidatieklimaat in de geriatrische revalidatie‘. 
Mocht je zelf ook de vertaling naar de praktijk gemaakt hebben, laat dan een reactie achter op LinkedIn waar we dit blog ook geplaatst hebben. Laat weten welke praktische vertaling jij hebt gemaakt. Leuke inspirerende voorbeelden zijn van harte welkom. 

En mocht je je nog niet ingeschreven hebben voor het Jaarcongres GRZ, doe dat dan nu.
Inschrijven kan hier. Misschien is er nog plaats bij de break-out sessie van Lian Tijsen en Bianca Buijck.