Nieuw blog Machteld van der Veen

Tijdens het op 21 juni gehouden GRZ-symposium bij Vivium- Naarderheem zocht Machteld van der Veen contact met Studio GRZ. Machteld heeft een HR-achtergrond, werkte eerder bij de lokale overheid en had het afgelopen jaar bij de Vivium Zorggroep een leuke opdracht om een project Online leren te leiden. Machteld bleek in ons gesprek leuke ideeën te hebben over het specifiek opleiden van verzorgenden in de geriatrische revalidatie (GRZ). De GRZ-sector vraagt namelijk van een verzorgende bepaalde kennis, vaardigheden en competenties. Machteld gaf aan dat zij op dat moment bijna de beschrijving van het beroepscompetentieprofiel voor verzorgenden in de GRZ af had. Zij schreef dit in opdracht van Actiz en het A+O-fonds VVT.

Inmiddels is dit beroepscompetentieprofiel af en nodigden wij haar uit hier een blog over te schrijven. In haar blog doet ze een duidelijke oproep aan GRZ-instellingen om zich met elkaar te verbinden en samen leertrajecten te ontwikkelen zodat verzorgenden in de GRZ effectiever getraind kunnen worden. Studio GRZ wil daar graag in meedenken. Macheld vraagt zich af wie de handschoen oppakt. Laat van u horen met een ‘commentaar’ op onze LinkedIn-pagina of mail ons uw reactie. Het blog van Machteld kunt u hier lezen.