Technologie & Revalidatie

12 APRIL 2024, van 9.30-17.00 uur, Kontakt der Kontinenten, €198,-, max. 100 deelnemers

De themadag ‘Technologie & Revalidatie’ heeft als ondertitel meegekregen ‘Transformatie van de Revalidatie: inzet van Technologie als het Nieuwe Normaal’.

Om revalidatie toekomstbestendig te houden, denk hierbij aan toegankelijkheid, betaalbaarheid maar ook kwaliteit, moeten we wellicht de revalidatieketen anders inrichten. Blended-revalidatie kan hierbij een optie zijn. Want, op de langere termijn is de huidige manier van werken in de revalidatiesector niet goed houdbaar. Het roer moet om. Maar hoe? Voor de transformatie die nodig is in de revalidatie is het goed om ideeën met elkaar uit te wisselen op een speciale themadag waarin verkend wordt hoe het gedrag van de revalidatieprofessionals en de inzet van technologie kunnen leiden tot ‘het nieuwe normaal’. Wat dat nieuwe normaal kan zijn wordt op deze dag toegelicht.

Deze themadag is bedoeld voor professionals en managers die werkzaam zijn in de geriatrische revalidatie en medisch-specialistische revalidatie.

Doel van de Themadag

De revalidatiesector staat voor een enorme uitdaging. De toekomst voorspelt dat het aantal professionals dat revalidatie kan bieden onvoldoende het tempo bijhoudt van de toenemende (dubbele) vergrijzing van mensen die revalidatie behoeftig gaan zijn.

Vanuit diverse technologische toepassingen perspectieven word je deze themadag uitgedaagd na te denken over de Transformatie van de Revalidatie.

Programma

Het programma bestaat uit een aantal onderdelen. Vanuit een overview gebaseerd op recent onderzoek wordt gepresenteerd wat we op dit moment al weten van de meerwaarde van technologie in de revalidatie. Wat is de minimale technologie die we echt al moeten gebruiken? Welke onderbouwing bestaat daarvoor? De huidige werkwijze voortzetten is geen optie. Zijn er al nieuwe wegen verkend? Waar zijn we naartoe op weg? Daarna wordt op interactieve wijze bevraagd hoe jouw organisatie technologie heeft geïmplementeerd en hoe jouw organisatie kan worden getypeerd op het niveau ‘basic’, ‘advanced’ of ‘pro’. Vanuit deze uitgangspunten worden huidige en toekomstige praktische toepassingen toegelicht. Hoe wordt technologie praktisch gebruikt in de geriatrische revalidatie (GR) en medisch-specialistische revalidatie (MSR). En is dat genoeg? Is dit de juiste weg? Een aantal organisaties presenteert hun ‘good-practice’. Tot slot worden conclusies geformuleerd hoe we anders tegen de uitoefening van revalidatie moeten gaan kijken. Wat wordt het nieuwe normaal? Hoe krijgt blended-revalidatie een goede plek? Wat gaan we anders doen? Wat gaan we niet meer doen? En ook: Hoe gaan we dat doen? Hoe ziet de toekomst van de revalidatie eruit? Kortom een dag voor innovatieve revalidatieprofessionals die met elkaar willen nadenken over de toekomst van het mooie vak: de revalidatie.
Tijdstip  Spreker Onderwerp
09.00 Inloop & registratie Koffie, thee & iets lekkers
09.30 Welkom Dagvoorzitter
09.40 Inleidende video Inleiding op het dagthema
09.45 Leonoor van Dam van Isselt + promovendi Suzanne Debeij, Loes Oostrik & Michael Zonneveld Stand van zaken & actuele inzichten vanuit wetenschappelijk perspectief: wat werkt?
11.00 Pauze koffie – thee
11.30 Spreker, naam volgt volgt
12.00 Dagvoorzitter + sprekers ochtend Interactie met de zaal: ‘wat is de minimale technologie die we vanaf morgen moeten gaan gebruiken?’
12.30 Lunchpauze Eten, drinken, bewegen en netwerken
13.30 Inleidende video Succes en mislukking bij implementeren
13.35 Marije Holstege Welke uitdagingen zien we voor de GR-aanbieders?
14.00 Marianne Hoving Hoe draagt de Hipper bij aan de transformatie van de revalidatie?
14.15 Spreker volgt Titel volgt
14.30 Sabine Noordam Zelfregie stimuleren m.b.v. de Compaan?
14.45 Anne Lubbe Revalidatie van de toekomst door de ogen van de revlidant
15.00 Pauze koffie – thee
15.30 Thijs van Meulenbroek Wat zijn de aanbevelingen vanuit actie-onderzoek bij de implementatie van digitale zorg; de do’s and don’ts?

15.55 Klaasjan van Haastrecht Borging van blended revalidatie in GR- en/of MSR-organisaties
16.20 Jorit Meesters Wrap-Up & Blik op de Toekomst naar het Nieuwe Normaal
16.45 Dagvoorzitter Afsluiting
17.00 Allen Netwerkborrel

Sprekers

Onderstaande sprekers (en nog anderen die later bekend gemaakt worden) zullen op deze themadag een presentatie verzorgen:

dr. Leonoor van Dam van Isselt

Associate professor UNC-ZH & specialist ouderengeneeskunde bij Pieter van Foreest

Klaasjan van Haastrecht

Strategisch adviseur innovatie, Smart-lab, Basalt

Thijs van Meulenbroek

Fysiotherapeut / Bewegingswetenschapper, Adelante

dr. Marije Holstege

Bijzonder Lector Geriatrische Revalidatie Omring/Inholland

Sabine Noordam

Regieverpleegkundige Revalidatie, Sensire

Anne Lubbe

Fysiotherapeut, Vivium & Science Practitioner, UNO Amsterdam

Arnold Jongenburger

Partner Studio GRZ

dr. Jorit Meesters

Lector Revalidatie en Technologie, Basalt / Haagse Hogeschool

Suzanne Debeij

Promovenda Geriatrische Revalidatie, UNC-ZH, LUMC Leiden

Marianne Hoving

Geriatrie-fysiotherapeut, Pieter van Foreest

Roland van Peppen

Partner Studio GRZ

Maarten Wirtz

Programma-adviseur Reos

Michael Zonneveld

Promovendus, onderzoekscoördinator GRZ en ergotherapeut, Topaz

Loes Oostrik

Promovenda en fysiotherapeut GRZ, Pieter van Foreest

Organisatie

Studio GRZ (Arnold Jongenburger & Roland van Peppen) organiseert deze dag samen met dr. Leonoor van Dam van Isselt (Associate professor UNC-ZH, LUMC Leiden & specialist ouderengeneeskunde Pieter van Foreest, Delft) en Maarten Wirtz (Programma-adviseur Reos, Leiden)

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via onderstaande link. Ticket kost € 198,- (incl. BTW). Wil je erbij zijn? Schrijf je dan snel in.

Er zijn ruimte voor 100 deelnemers. 

Locatie

Kontakt der Kontinenten in Soesterberg

Partners van deze themadag

Volgt

 

Datum

Vrijdag 12 april 2024
van 9.30 – 17.00 uur

Locatie

Kontakt der Kontinenten

Kosten

€ 198,- (incl. BTW)

Vroegboekkorting was tot 03-02-2024 

Max. deelnemers

100 personen

Accreditatie

Er wordt geen accreditatie aangevraagd