Use the USER in de GR

Het meten van uitkomstmaten is een actueel onderwerp binnen de geriatrische revalidatie (GR). 
Het kenniscentrum van de Hoogstraat ontwikkelde in 2006 de USER (Utrechtse Schaal voor de Evaluatie van Klinische Revalidatie). De USER is een meetinstrument om het resultaat van de klinische revalidatie te meten. Als de USER tijdens revalidatie regelmatig afgenomen wordt, biedt deze informatie aan de patiënt en het behandelteam over de voortgang van de revalidatie. Daarnaast kan de USER, wanneer de resultaten bekeken worden op groepsniveau, de uitkomst van klinische revalidatie voor bijvoorbeeld diagnosegroepen of behandelteams in beeld brengen. Studio GRZ wil het gebruik van de USER binnen de Geriatrische Revalidatie graag stimuleren en heeft daarvoor onderstaande training ontwikkeld.

Kennis opdoen over de USER en het gebruik daarvan binnen de Geriatrische Revalidatie. Oefenen met het gebruik van de USER als instrument om de voortgang van het revalidatieprogramma te monitoren.

De training is bedoeld voor alle leden van het interdisciplinaire GR-team, zoals ergotherapeuten, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, verzorgenden, specialisten ouderengeneeskunde, etc.

De training ‘USE the USER in de GR’ behandelt de achtergronden van de USER en het gebruik ervan binnen de Geriatrische Revalidatie. Het gebruik om de voortgang van het revalidatietraject te monitoren komt uitgebreid aan bod. Daarmee krijgen ook de thema’s ‘Waarom meten?’ en ‘Doelgericht revalideren’ aandacht. Ook krijg je een praktijkgerichte (invul)instructie en oefen je hoe je de USER het best eenduidig af kunt nemen. Tijdens de training maken we ook gebruik van jouw eigen casuïstiek en eventuele videobeelden.

Thema’s in de training:

 • Gebruik van meetinstrumenten in de geriatrische revalidatie
 • Korte theoretische onderbouwing USER
 • Praktische workshop ‘invulinstructie USER’
 • De USER geïntegreerd binnen het revalidatietraject
 • Eigen casuïstiek
 • Eigen MDO-video’s
 • Oefenen met revalidatiedoelen en evaluatie op individueel niveau

Deze training bestaat uit twee dagdelen met een tussenperiode van enkele weken en wordt uitsluitend incompany aangeboden. De deelnemende professionals kunnen door de training in de eigen setting de opgedane kennis direct vertalen naar gebruik op de eigen afdeling.

De incompany-training ”USE the USER in de GR’ gaven (of geven) wij aan de GR-teams van:

 • Aafje in Rotterdam
 • Dillenburg (Zonnehuisgroep) in Vlaardingen
 • Oktober in Bladel
 • Old Wolde (Oosterlengte) in Winschoten
 • Patyna in Sneek
 • Saffier in Den Haag
 • Topaz Revitel in Leiden
 • Vilente in Doorwerth
Use de USER is een interessante en goed opgezette cursus die mede dankzij de trainers inspeelt op de behoefte van het revalidatieteam. Ook voor teams die net starten binnen de GRZ zeker een aanrader. Het gebruik van de USER ondersteunt in het richting geven aan het revalidatietraject voor zowel client als revalidatieteam. Een enthousiaste groep verpleegkundigen van Vilente is na de cursus direct aan de slag gegaan met het opstellen van de werkwijze en implementatie binnen het team. 
Laura Niggebrugge, Regiocoördinator ABV Oosterbeek & Fysiotherapeut, Vilente Mooiland, Doorwerth
 

USE the USER’ was een leuke en inspirerende cursus die medewerkers een vernieuwde kijk heeft gegeven over het gebruik van de USER binnen de GRZ. Met veel enthousiasme gaat men nu aan de slag met het maken van afspraken en het aanpassen van werkwijzen – Frank de Groot, Hoofd Revalidatie, De Dillenburg, Zonnehuisgroep Vlaardingen

 

Door de incompany-training ’USE the USER’ van Studio GRZ zijn onze beide GRZ-teams nu enthousiast geworden over het inzetten en de mogelijkheden van de USER in de revalidatie. Er wordt druk onderling overlegd, het is een belangrijk onderdeel van het MDO geworden en wordt als meerwaarde gezien in het revalidatieproces van onze cliënten! – Marjoleine Hofland, Leidinggevende Behandelteam, Saffier, Den Haag

Offerte aanvragen

Heb je interesse in de training ‘Use the User in de GRZ’? Vul hieronder het aanvraagformulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Docenten

drs. Arnold Jongenburger

Kerndocent Studio GRZ

dr. Roland van Peppen

Kerndocent Studio GRZ

Foto-impressie

Data

In overleg met opdrachtgever

Locatie

Incompany op uw locatie

Kosten

Op aanvraag, de training is vrijgesteld van BTW

Max. deelnemers

Max. 24 personen per groep

Accreditatie

Voor deze interdisciplinaire training wordt geen accreditatie aangevraagd