Praktisch aan de slag met de Revalidatieattitude

Professionals, die werkzaam zijn in de revalidatie, merken dat zij een specifieke manier van werken nodig hebben. Het vraagt continu een uitdagende, stimulerende houding om revalidanten te ondersteunen in hun revalidatieproces. Je neemt niet over, maar moedigt de revalidant, op een empathische manier, aan om zoveel mogelijk zelf te doen, en je helpt alleen waar nodig.
Deze houding wordt de ‘revalidatieattitude’ genoemd. Werken op een revalidatieafdeling vraagt dus een andere houding dan werken in de langdurige zorg op een WLZ-afdeling.

Wil jij samen met jouw teamleden leren hoe je praktisch aan de slag kunt met de revalidatieattitude? Dan is deze incompany-training echt iets voor jou en jullie team.

De incompany-training ‘Praktisch aan de slag met de Revalidatieattitude’ is bedoeld voor interdisciplinaire teams die zich willen bekwamen in het hanteren van de juiste houding bij het stimuleren en uitdagen van revalidanten in hun revalidatietraject. Ook het verpleegkundig team kan gebruik maken van dit trainingsaanbod.

Tijdens de training staan uitdagingen en dilemma’s uit jullie eigen praktijk centraal.

De volgende onderwerpen krijgen tijdens deze training aandacht:

  • Wat is volgens jou en volgens jouw teamleden een revalidatieattitude?
  • Uit welke elementen bestaat een revalidatieattitude?
  • Wat is het verschil in attitude voor een professional werkzaam in de kortdurende zorg (GR, ELV) en een professional werkzaam in de langdurige zorg (WLZ, PG)?
  • Wat zijn de verbeterpunten voor jullie team m.b.t. de juiste revalidatieattitude?
  • Welke dilemma’s komen jullie als team tegen bij het werken met (of zonder) de revalidatieattitude?
  • Welke onderbouwing bestaat er t.a.v. werken met een revalidatieattitude?
Je leert in de training ‘Praktisch aan de slag met de Revalidatieattitude’ om revalidatie te bieden vanuit de grondhouding ‘revalidatieattitude’ en om jouw/jullie competenties te vertalen naar concreet gedrag. Steeds weer bekeken vanuit jullie uitgangspunten en dilemma’s die je tegenkomt op jullie werkvloer, in jullie praktijk. De revalidatieprofessionals zijn ontzettend belangrijk voor een goed revalidatieproces van de revalidant. Vanuit de juiste revalidatieattitude kunnen jullie de revalidant in beweging krijgen en hiermee begeleiden naar een vergrote zelfstandigheid.

De training ‘Praktisch aan de slag met de Revalidatieattitude’ is bedoeld voor interdisciplinaire revalidatieteams of voor verpleegkundige teams (V&V) die werkzaam zijn in de revalidatie.

Studio GRZ biedt deze training aan met twee docenten en beslaat één trainingsdag (09.30 – 16.00 uur) en een terugkommiddag (13.00 – 16.00 uur) na 2-3 maanden.

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in de incompany-training ‘Praktisch aan de slag met de Revalidatieattitude’? Vul hieronder het aanvraagformulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Docenten

dr. Roland van Peppen

Kerndocent Studio GRZ

drs. Arnold Jongenburger

Kerndocent Studio GRZ

Sabine Noordam

Trainer Studio GRZ

Robin den Blanken

Trainer Studio GRZ

Data

In overleg met opdrachtgever

Locatie

Incompany op uw locatie

Kosten

Op aanvraag, de training is vrijgesteld van BTW

Max. deelnemers

Max. 20 personen per groep

Accreditatie

Voor deze training is geen accreditatie aangevraagd