Samen Werken aan eHealth in de geriatrische revalidatie

 • Geloof jij dat eHealth de geriatrische revalidatie (GR) nieuwe kansen biedt?
 • Wil jij jouw organisatie en de revalidanten van die kansen laten profiteren?
 • Ben jij die enthousiasteling binnen jouw organisatie die eHealth op de kaart wil zetten?

Dan is de training Samen Werken aan eHealth in de geriatrische revalidatie echt iets voor jou en voor jouw organisatie. 

Een unieke training omdat je vanuit jouw GR-instelling als duo deze cursus volgt en samen een op-maat route opstelt voor het ontwikkelen  en (verder) implementeren van eHealth in jouw organisatie met steun van het management.

Deze training gaat jou en jouw organisatie ondersteunen als:

 1. jouw organisaties al een concreet  idee heeft over welke eHealth-applicatie(s) ze wil gaan gebruiken in de GR, maar graag ondersteuning wil bij de implementatie.
 2. jouw organisaties meer gebruik wil gaan maken van eHealth, maar nog geen idee heeft hoe dit aan te pakken en daar ondersteuning bij wil krijgen. 

Met deze training richt je jouw blik op de toekomst van de revalidatie. Als jij onderstaande vragen met ‘JA’ beantwoordt, dan ben je bij deze training aan het goede adres. 

 • Wil jouw organisatie met eHealth nog betere geriatrische revalidatie realiseren voor haar revalidanten?
 • Geloof jij ook dat eHealth in de geriatrische revalidatie enorme kansen biedt?
 • Ben jij altijd een initiatiefnemer bij het introduceren van eHealth in jouw GR-organisatie?Of wil je die rol juist gaan pakken?
 • Vind jij het prettig om de implementatie van eHealth met een collega uit jouw organisatie gestalte te geven?

In de training leer je:

 • het begrip eHealth beter af te bakenen
 • een visie te ontwikkelen op het toepassen van eHealth in de geriatrische revalidatie
 • eHealth te onderbouwen vanuit bestaande theorieën en concepten
 • eHealth op een praktische wijze aan te laten sluiten op de mogelijkheden van de oudere, kwetsbare revalidant
 • inspirerende eHealth-voorbeelden vanuit andere organisaties toe te passen in jouw organisatie
 • een plan van aanpak te maken hoe je eHealth in jouw organisatie (nog beter) kunt implementeren
 • projectmatig, stapsgewijs, een goed implementatieplan op te stellen
 • van jouw eigen implementatietraject: wat ging goed en wat kan in het vervolg beter?

Het doel van de training ‘Samen Werken aan eHealth in de geriatrische revalidatie’ is GR-organisaties te ondersteunen bij hun plannen om eHealth in hun organisatie te gaan toepassen en (verder) implementeren. Daarbij kan de organisatie twee enthousiaste professionals naar de cursus afvaardigen die samen als duo een plan van aanpak gaan opstellen om één of meer aspecten van eHealth in hun GR-organisatie te gaan kiezen en implementeren. Die professionals kunnen reeds aangestelde projectleiders zijn van een innovatieproject of initiatiefrijke professionals die altijd al de toepassing van eHealth in hun organisatie wilden bevorderen. Iedere professional is samen met een collega welkom. Gedurende de cursus gaan we met dit duo op zoek naar management-commitment voor hun verbeterplannen.
In deze training pas je dus de kennis en vaardigheden die je aangereikt krijgt direct toe in de revalidatiecontext van jouw eigen GR-organisatie. Je gaat als duo praktisch aan de slag. Het meedoen als duo heeft als voordeel dat je met elkaar de specifieke aspecten van jouw organisatie eerder en beter bespreekbaar kunt maken.

Doelgroep: 
Deze training is bedoeld voor duo’s professionals uit GR-organisaties die ondersteund willen worden bij het kiezen of (verder) implementeren van eHealth op hun geriatrische revalidatie-afdelingen. Dit kunnen bestaande projectleiders zijn, professionals die de rol van projectleider graag eigen willen maken of andere enthousiaste professionals uit een van de beroepsgroep die werkzaam zijn met GR-revalidanten. Inschrijven als duo is wenselijk, maar mocht je per se willen meedoen als individu dan is dat ook mogelijk.
Er kunnen zich maximaal 8 duo’s (= 16 deelnemers) voor deze cursus inschrijven.

De training bestaat uit 4 dagen, waarvan de eerste drie dagen hele dagen zijn en de laatste dag een dagdeel. Tussendoor vinden op twee momenten digitale afstemmingsbijeenkomsten plaats met de cursusleiding. In één van deze bijeenkomsten wordt ook de eigen manager uitgenodigd om afstemming met de mogelijkheden van de eigen organisatie te houden.

De training ‘Samen Werken aan eHealth in de geriatrische revalidatie’ is/wordt gevolgd door teams uit de volgende organisaties: 

 • Groenhuysen (Roosendaal)
 • Land van Horne (Weert)
 • MagentaZorg (Oudorp)
 • Noorderbreedte (Leeuwarden)
 • Topaz (Leiden)
 • Van Neynsel (Den Bosch)
 • Vitalis (Eindhoven)
 • Zorgcirkel (Alkmaar)
 • Zorggroep Noord-West Veluwe (Harderwijk)

Inschrijven

Heb je interesse in de cursus ‘Samen Werken aan eHealth in de geriatrische revalidatie’? Schrijf dan in via onze ‘winkel’. Klik op onderstaande button en je kunt kiezen uit iDeal of overboeking. In dat laatste geval krijg je een factuur toegestuurd.

Leden van het UNC-ZH en de GRZ E-cademy krijgen 10% korting. Stuur voor inschrijving een bericht naar info@studioGRZ.nl zodat we de 10% korting in de factuur kunnen verwerken. 

Docenten

De training wordt georganiseerd door Studio GRZ in samenwerking met het Universitair Netwerk voor de Care-sector Zuid-Holland (UNC-ZH). De docenten vertegenwoordigen beide organisaties: Leonoor van Dam van Isselt en Maarten Wirtz (UNC-ZH) en Arnold Jongenburger en Roland van Peppen (Studio GRZ).

Meer informatie over onderzoek naar eHealth in de geriatrische revalidatie vind je hier (website UNC-ZH –> onderzoek/geriatrische revalidatie/EAGER)

drs. Arnold Jongenburger

Kerndocent Studio GRZ

dr. Roland van Peppen

Kerndocent Studio GRZ.

Maarten Wirtz

Fysiotherapeut & Master innovatie Zorg & Welzijn bij Topaz

dr. Leonoor van Dam van Isselt

Specialist ouderengeneeskunde & senior onderzoeker bij LUMC

Foto-impressie

Data

Data voor nieuwe training in 2023 – 2024:

– Dinsdag 19 september ’23
– Dinsdag 31 oktober ’23
– Dinsdag 12 december ’23
– Dinsdag 28 mei ’24

Locatie

In het midden van het land, locatie volgt

Kosten

Duo-ticket voor 2 personen: € 1975,00 vrijgesteld van BTW 

Groepsgrootte

Max. 6 duo’s
(= 12 deelnemers) 

Accreditatie

Er is geen accreditatie aangevraagd