Masterclasses voor de meer ervaren Managers Geriatrische Revalidatie

In de geriatrische revalidatie (GR) volgen de veranderingen elkaar in snel tempo op. Dit vraagt een groot aanpassingsvermogen van GR-organisaties en de daar werkzame professionals en managers.

Een gestructureerde analyse van de eigen GR-organisatie en bijbehorende bedrijfsvoering helpen jou als ervaren manager om zicht te krijgen op de sterke en zwakke punten van je eigen GR-organisatie.

In deze masterclasses wordt dit gecombineerd met een gezamenlijke beschouwing van de externe ontwikkelingen en de kansen en bedreigingen richting de toekomst. Van daaruit maak je als GR-manager een (jaar)plan voor de komende periode.

Herken je als GR-manager deze dilemma’s?

 • Heb je ook moeite om in de dagelijkse hectiek rustig de tijd te nemen jouw GR-/ELV-beleid uit te zetten?
 • Zoek je tijd en rust om voldoende te reflecteren op jouw GR-/ELV-koers?
 • Ben je voldoende ‘in-control’ m.b.t. de bedrijfsvoering GR?
 • Wil je ook graag samenwerken met collega-managers uit andere GR-instellingen?
 • Voel je ook de behoefte om met collega-managers-GR te sparren over de wijze waarop zij nieuwe initiatieven binnen hun organisaties vormgeven?
 • Heb je voldoende bagage om externe ontwikkelingen te vertalen naar jouw GR-organisatie?
 • Ben je ook een GR-/ELV-manager die een specifieke koers voor GR/ELV wil uitzetten?  

Dan is deze reeks Masterclasses voor de meer ervaren GR-managers iets voor jou!

Na deze reeks Masterclasses heb je meer kennis en vaardigheden tot jouw beschikking en heb je een goed onderbouwd (jaar)plan-GR gemaakt, waarin de meest actuele inzichten en recente ontwikkelingen zijn vertaald naar jouw specifieke situatie.

De masterclasses zijn een logisch vervolg op de Basistraining Managers Geriatrische Revalidatie en zijn bedoeld voor de meer ervaren managers die werkzaam zijn in de geriatrische revalidatie (GR) en/of eerstelijnsverblijf (ELV). De masterclasses worden in een groep van 8 tot (max.) 12 deelnemers gegeven.

Studio GRZ organiseert speciaal voor de meer ervaren managers in de GR/ELV een reeks bijeenkomsten om samen met andere managers te beoordelen welke interne aspecten en externe ontwikkelingen je kunt vertalen naar een bruikbaar (jaar)plan GR voor jouw organisatie. Tijdens de masterclasses staan we stil bij ieders lokale context en worden de sterke en zwakke punten van diverse organisatiemodellen vergeleken. Ook worden landelijke trends en kansen en bedreigingen uit de omgeving (regio/keten) verkend. Onderdeel van de Masterclasses is de jaarlijkse Managementdag GR of Bestuurdersdag GR 2023 waar we gezamenlijk met experts de externe ontwikkelingen en inspirerende voorbeelden verkennen. 

Deelnemers aan deze Masterclasses krijgen tijdens hun reeks eenmalig gratis toegang tot de Managementdag GR of Bestuurdersdag GR.

De volgende thema’s komen tijdens de masterclasses aan bod:

 • Het specifieke onderscheidende karakter van de kortdurende zorg
 • Specifieke aspecten van bedrijfsvoering in de GR
 • Sterke en zwakke punten traceren in jouw organisatie
 • Kansen en bedreigingen vertalen naar jouw lokale context
 • Externe ontwikkelingen die invloed hebben op de GR
 • Toepasbaarheid in de GR van diverse organisatiemodellen 
 • Reflectie en intervisie met collega-GR-managers
 • De kracht van storytelling
 • Managementdag GR of Bestuurdersdag GR met externe sprekers
 • Definiëren speerpunten voor jouw GR-(jaar)plan

De 5-daagse Masterclass bestaat uit vier bijeenkomsten, plus een landelijke Managementdag GR of Bestuurdersdag GR, verspreid over ongeveer 5 maanden. Je bespreekt met collega-GR-managers de diverse GR-vraagstukken, doet u een interne analyse en verkent u de externe GR-ontwikkelingen. Tijdens de extra management- of bestuurdersdag hoor je inspirerende voorbeelden van collega’s uit de GR/ELV. 

 • Kennisontwikkeling met een mooie focus op de ‘keten’ geriatrische revalidatie. Een belangrijke schakel in het netwerk. Tijdens de 5-daagse Masterclasses ontwikkel je als leidinggevende focus op SWOT- analyses en het opbouwen van een jaarplan. Rita Hunse, Manager ouderenzorg, Saxenburgh
 • Deze masterclasses hebben mijn gedachten geordend over verbeteringen die ik zou willen doorvoeren samen met de teams. Door theoretische kennis, praktisch aan de gang en onderlinge uitwisseling wordt een veilig werkklimaat gecreëerd en zijn de 5 dagen een snelkookpan waar ik nog jaren baat bij zal hebben.
  Tiska Ikking, Manager Evean
   
 • De masterclasses hebben mij als ervaren manager een positieve verandering laten doormaken. In het situationeel leiderschap hebben deze masterclasses mij nog meer tools gegeven om in de complexiteit van de GRZ mijn rol uit te voeren en nog meer te pakken.
  Richard Spraakman, Manager WZH Prinsenhof, Leidschendam
   
 • Dank voor deze inspirerende masterclasses. Het was verfrissend oog openend en heeft mij ontzettend geholpen.
  Laurens Fokt, Manager Zorggroep Noord-West Veluwe, Harderwijk
 • De Masterclasses van Studio GRZ geven je handvatten en inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen binnen de GR. In mijn opleidingsgroep was er een diversiteit in vertegenwoordiging in verschillende regio’s dat maakt de uitwisseling interessanter en compleet. De masterclasses geven verdieping of geven je snel inzicht in de GR.
  Merel Ligthart, Manager Behandelzaken, 
  Evean
 • Masterclasses waarbij je aan het denken wordt gezet en leert van en verbindt met anderen in de geriatrische revalidatie. Arja Olling, Manager Revalidatie, Magentazorg 
 • Deze Masterclasses zijn een waardevolle aanvulling op mijn functie als manager GR. De ruimte om samen te sparren met collega-managers en docenten gaf veel voldoening. Ik zal deze Masterclasses zeker aanbevelen. Het met elkaar stilstaan bij de GR gaf meer inzicht in de toekomst van de GR en zijn ontwikkelingen, kansen en bedreigingen.
  Wendy Goos, Manager GRZ, Omring, Hoorn
 • Een goede keuze om elkaar als manager GRZ te ontmoeten en de eigen organisatie en regio ‘door te lichten’ om vervolgens te komen tot een jaarplan waaraan succesvol gewerkt kan worden. Het leren door en van elkaar als managers GRZ is waardevol omdat je weet waarover de ander het heeft.
  Alet Ambergen, Manager GRZ, Het Baken, Elburg
   
 • Interessante sprekers die een kijkje geven in hun GRZ keuken, ervaringen delen met cursisten over de dynamische wereld van de GRZ. Ontdekken dat we allemaal stoeien met dezelfde ontwikkelvraagstukken. Dank voor de leuke cursus.
  Paula Stam, Manager Woonzorggroep Samen, Tuitjenhorn
   
 • Vooraf had ik niet verwacht dat het daadwerkelijk zou lukken om in 5 cursusdagen een jaarplan op te leveren, maar het is wel gelukt. 
  Franka Quispel, Manager GRZ, Swinhove, Zwijndrecht 
 • Als manager redelijk nieuw binnen de GRZ begonnen aan de masterclasses. Door inspirerende gastsprekers en enthousiaste cursusleiders ben ik veel wijzer geworden. Daardoor heb ik meer bagage om de GRZ binnen mijn organisatie beter neer te zetten. Heel waardevol is het contact met collega-managers GRZ.
  Tom Wittenberg, Manager GRZ, ZZG Zorggroep, Groesbeek
   
 • De Masterclass Managers GRZ heeft me gedurende het traject input gegeven voor het maken van een werkbaar jaarplan. De uitwisseling met de mede-cursisten en de inspirerende sprekers hebben hierbij ook zeker geholpen. De manier waarop de masterclass wordt gegeven heeft me geïnspireerd om telkens de volgende stap goed te kunnen zetten.
  Petra Dekker-Welles, Manager GRZ, De Zorgcirkel, Purmerend
 • Doordat iedereen vanuit eenzelfde kader denkt en werkt, kun je heel goed sparren met collega-managers en docenten, ideeën toetsen én opdoe. Er worden goede tips en kaders gegeven met veel persoonlijke aandacht.
  Marjolein Hofland, Manager GRZ, Saffier, Den Haag
   
 • In 5 dagen Masterclasses Managers GRZ veel geleerd. Heel waardevol om met collega-managers die dagelijks met dezelfde materie bezig zijn zaken te delen en vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Samen opdrachten doen en ervaringen uitwisselen, maken het heel waardevol en toepasbaar om direct met het geleerde verder te gaan. Kortom een echte aanrader.
  Maureen Staal, Manager GRZ, Vivium Naarderheem, Naarden 
 • Ik vond de cursus leerzaam en geeft aandacht aan hetgeen ik misschien onbewust geen aandacht gaf. Het heeft mij geholpen om snel in te werken op de geriatrische revalidatie.
  Monique Ultee, Manager GRZ, De Dillenburg, Zonnehuisgroep Vlaardingen

Inschrijven

Heb je interesse in de ‘Masterclasses Managers GR’? Stuur dan een mail naar info@studioGRZ.nl o.v.v. ‘Belangstelling Masterclasses Managers’. We houden ene belangstellendenlijst bij en gaan nieuwe data plannen. 

Docenten

drs. Arnold Jongenburger

Kerndocent Studio GRZ

dr. Roland van Peppen

Kerndocent Studio GRZ.

Constance Beeker

Interim manager GR

Ronald Buijs

Bestuurder Laurens, Rotterdam

Foto-impressie

Data

Een nieuwe cyclus wordt gepland. Heb je belangstelling? Laat dat weten via info@studioGRZ.nl 

Locatie

Landgoed de Horst in Driebergen

Kosten

€ 2.075,00 vrijgesteld van BTW

Groepsgrootte

8-12 personen

Accreditatie

Er wordt voor de Masterclasses geen accreditatie aangevraagd