Voorbeeld open inschrijving

Ben jij als verpleegkundige of verzorgende werkzaam op een GRZ-afdeling?Wil je graag leren hoe je revalidanten kunt activeren zodat ze weer zelfredzaam worden? En wil je graag leren hoe je mensen op een prettige manier (voor zowel jezelf als de ander) hierin ‘coacht’?  

Dan is de training ‘Motiverende Gespreksvoering (MGV) in de geriatrische revalidatie (GRZ)’ echt iets voor jou. Uniek omdat het MGV plaatst in de context van (geriatrische) revalidatie. En MGV met revalidatie vraagt echt iets anders dan MGV in de langdurige zorg (WLZ). In deze training leer je als verpleegkundige/verzorgende beter te communiceren met jouw revalidant. In de geriatrische revalidatie wordt de revalidant ondersteund om -vooral ook op de afdeling- aan zijn herstel te werken. Daarbij heeft de verpleging/verzorging een belangrijke stimulerende rol, waarbij vaak door hen wordt aangegeven dat het voeren van ‘het goede gesprek’ met de revalidant als moeilijk wordt ervaren. Deze training heeft Studio GRZ samen met MI Time (een zeer gerespecteerde scholingsaanbieder van MGV) ontwikkeld en zal ook in samenwerking worden uitgevoerd. Studio GRZ met haar expertise op gebied van Revalidatie en MI Time heeft haar expertise op het gebied van Motiverende Gespreksvoering.

In de training leer je:

 • Om vanuit de revalidatie-attitude te werken in het contact met de revalidant;
 • Om al jouw goed bedoelde, maar ongevraagde adviezen, even te ‘parkeren’ en revalidanten zelf te activeren in het nadenken over aanpak of oplossingen;
 • Om nog meer en nog bewuster te luisteren naar de revalidant en zijn wensen; 
 • Om de juiste vragen (bewust) en op het goede moment te stellen;
 • Om de ander regisseur van zijn eigen proces te laten blijven;
 • Om op constructieve manier met weerstand om te gaan, zodat er weer een werkbare relatie ontstaat.
 • Om de revalidanten doelgericht te begeleiden en te activeren richting verandering (zelfredzaamheid).

Deze training is voor iedereen die met minder energie en meer resultaat revalidanten wil begeleiden bij de revalidatie. De cursus is specifiek bedoeld voor individuele verpleegkundigen en verzorgen die werkzaam zijn in de (geriatrische) revalidatie, maar andere revalidatieprofessionals zijn uiteraard ook van harte welkom zich in te schrijven.

De training bestaat uit twee dagen.

Dag 1:

 • werken vanuit de revalidatie-attitude in het contact met de revalidant,
 • het begeleiden/ coachen met compassie, samenwerken met de ander in een gelijkwaardige relatie, ontlokken van de reeds aanwezige motivatie om zaken aan te pakken én het in zijn kracht zetten van de ander.
 • leren onderdrukken van de ‘reparatiereflex’.
 • bewuster reflectief luisteren naar de revalidant. 
 • stellen van de juiste vragen en op het goede moment de ander regisseur van zijn eigen proces te laten zijn.
 • op een constructieve manier omgaan met weerstand, zodat weer een werkbare relatie ontstaat.

 

Dag 2:

 • de revalidant eigenaar van zijn eigen traject laten zijn; de revalidatieprofessional staat naast hem om hem als coach richting verandering / actie te begeleiden.
 • bewust kiezen welke gesprekstechnieken in welke fase inzet wordt en hiermee doelgericht aan het werk zijn.
 • gespreksstrategieën toepassen om de revalidant te motiveren.

Data

Dinsdag 17 november 2020, van 9.00-16.30 uur

Dinsdag 1 december 2020 van 9.00-16.30 uur

Locatie

1234 AB Utrecht, hal 3

Kosten

€ 650,00 vrijgesteld van BTW

Groepsgrootte

12-14 personen

Accreditatie

De accreditatie voor deze training is bij V&V aangevraagd

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui.

Reserveren

Heb je interesse in de training Motiverende Gespreksvoering in de geriatrische revalidatie’? Reserveer hieronder het gewenste aantal plekjes.

Docenten

dr. Roland van Peppen

Kerndocent Studio GRZ

drs. Arnold Jongenburger

Kerndocent Studio GRZ

Foto-impressie

Data

Dinsdag 17 november 2020, van 9.00-16.30 uur

Dinsdag 1 december 2020 van 9.00-16.30 uur

Locatie

1234 AB Utrecht, hal 3

Kosten

€ 650,00 vrijgesteld van BTW

Groepsgrootte

12-14 personen

Accreditatie

De accreditatie voor deze training is bij V&V aangevraagd