Digitale cursus Voeding & Revalidatie

 • Vind jij aandacht voor het juiste eten en drinken in de (geriatrische) revalidatie belangrijk voor het herstel van de revalidant?
 • Ben je ook van mening dat het eten en drinken van de revalidant tijdens het revalidatietraject lekker en gezellig zijn!
 • Besef je dat revalideren misschien wel benaderd moet worden als topsport en dat een revalidant voor eten en bewegen goed begeleid moet worden?
 • Weet jij als revalidatieprofessional eigenlijk wel genoeg over de meerwaarde van goed eten en drinken in de revalidatie?

Ben jij de professional die meer wil weten over dit thema? Dan is deze digitale cursus Revalidatie & Voeding’ echt iets voor jou.

De digitale cursus Voeding & Revalidatie is modulair opgebouwd en kan individueel gevolgd worden.

Je leert in deze cursus het zorg- en/of ondersteuningsproces rondom het eten en drinken van de revalidant vorm te geven door:

 • de voedingssituatie van de revalidant (en mogelijk zijn mantelzorger(s)) te analyseren, te verifiëren en te rapporteren;
 • de gezondheid van de revalidant te bevorderen, door samen met revalidant en mantelzorger(s) individuele ondersteuningsvragen en toetsbare zorgresultaten (d.m.v. klinimetrie) op het gebied van eten en drinken te formuleren;
 • de gezondheid van revalidanten te bevorderen door voorlichting te geven over eten en drinken op het gebied van secundaire of tertiaire preventie;
 • efficiënte en effectieve interventies in te zetten, die zoveel mogelijk evidence-based zijn en gericht zijn op gezond eten en drinken voor het herstellen, behouden en verbeteren van het revalidatievermogen en de gezondheid van de revalidant;
 • in samenwerking met andere professionals in het interdisciplinaire team het revalidatiepotentieel van de revalidant te bevorderen door het juiste en individueel afgestemde aanbod van eten en drinken te bieden;
 • vanuit verschillende perspectieven op eten en drinken te kijken naar aspecten zoals samen beslissen, zelfmanagement, revalidant en mantelzorgparticipatie, eigen regie.

In deze digitale cursus met interactieve doorlink-opties zijn de volgende 17 modules opgenomen:

  1. Welkom bij de cursus Voeding & Revalidatie

  2. Inleiding op eten en drinken in de revalidatie

  3. Belang van eten en drinken in de revalidatie

  4. Visie op eten en drinken

  5. (Diagnose)groepen in de (geriatrische) revalidatie

  6. Wat is ondervoeding?

  7. Ondervoeding en obesitas in de revalidatie

  8. Bevorderende en belemmerende factoren eten en drinken

  9. Eetprofielen

  10. Medische voeding en voedingssupplementen

  11. Kant en klare voeding of zelf koken?

  12. Instrumenten en indicatoren

  13. Interdisciplinair team en voeding

  14. Eigen regie en zelfmanagement in de revalidatie

  15. Beleid op en organisatie van eten en drinken

  16. Verbeteren van voeding op jouw afdeling

  17. Referenties in deze cursus

Het doel van de digitale cursus Voeding & Revalidatie is om professionals maar ook revalidatie-instellingen te ondersteunen bij het beter integreren van ‘eten en drinken van de revalidant’ in zijn/haar revalidatietraject.
Kwetsbare oudere ouderen moeten een serieuze kans krijgen op herstel en terugkeer naar hun eigen thuissituatie en sociaal netwerk. Daarom is het belangrijk dat revalidatieprofessionals zich inzetten voor de beste zorg, behandeling en begeleiding aan de (oudere en soms kwetsbare) revalidanten en mantelzorgers. Ook met betrekking tot eten en drinken.

Deze digitale cursus is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in de revalidatie en die meer willen weten over het belang van voeding in de revalidatie. Specifiek geldt dat voor diëtisten, voedingsassistenten, koks en fysiotherapeuten. Maar ook voor de regiebehandelaars (SO, VS en PA) en andere leden van het revalidatieteam is dit een uiterst nuttige training.

De digitale cursus heeft een totale studiebelasting van ongeveer 20-25 uur en is modulair van opzet. De cursus is opgebouwd uit 17 modules. 

Inschrijven

Heb je interesse in de digitale cursus Voeding & Revalidatie? Aanschaffen kan via onze ‘winkel’. Klik op onderstaande button om de digitale cursus in bezit te krijgen. Je kunt bij de betaling kiezen voor een iDeal-betaling of ‘bankoverdracht’. In dat laatste geval krijg je een factuur toegestuurd.

Nadat je bent ingeschreven stuurt Studio GRZ je de digitale cursus toe als interactieve PDF met doorlink-opties. 

Foto-impressie

Digitale cursus

Deze digitale cursus met interactieve doorlink-opties wordt als PDF beschikbaar gesteld

Kosten

€ 35,- inclusief BTW

Accreditatie

Voor deze digitale-cursus is geen accreditatie aangevraagd