Basistraining Managers Geriatrische Revalidatie

Ben jij een ‘beginnende’ GR-manager of wil jij je ontwikkelen tot GR-manager? Dan ben je van harte welkom op deze training. Een training voor onlangs gestarte GR-managers of voor hen die de functie GR-manager in de nabije toekomst ambiëren.

Studio GRZ merkt dat er veel vraag is naar goed management voor geriatrische revalidatie (GR)-afdelingen, maar dat het lastig is om de vacatures op te vullen. We vermoeden dat dat deels komt omdat de tussenlaag van hoofden van vakgroepen haast niet meer voorkomt en er dus weinig professionals in de gelegenheid zijn om zich op kleine schaal te bekwamen in management. Een andere verklaring kan zijn dat er voldoende managers zijn, maar dat de geriatrische revalidatie zulke specifieke eisen stelt dat het enige tijd duurt voordat men de specifieke systematiek eigen heeft gemaakt.

Om deze redenen heeft Studio GRZ besloten om een nieuwe training te ontwikkelen die specifiek bedoeld is voor startende GR-managers of voor professionals die de ambitie hebben om GR-manager te willen worden.

Als GR-manager komen er veel vraagstukken op jouw pad, bijvoorbeeld: Vanuit welke onderliggende visie op geriatrische revalidatie wordt gewerkt? Hoe geef ik leiding aan interdisciplinaire teams? Wat is mijn persoonlijke stijl van leidinggeven? Wanneer weet ik of de GR-afdeling ‘in-control’ is? Hoe zit het precies met de regelgeving rondom geriatrische revalidatie en eerstelijnsverblijf? Wat moet ik weten over de GR-bedrijfsvoering? Kan en mag ik sturen binnen de DBC-systematiek? Wat kan ik van de zorgverzekeraar verwachten en welke inkoopeisen stelt de zorgverzekeraar aan de geriatrische revalidatie? Op welke cruciale aspecten onderscheidt de geriatrische revalidatie zich van de rest van de ouderenzorg? Welke stijl van leidinggeven hoort daarbij?

Herken je deze vragen? Dan is deze training echt iets voor jou!

In de Basistraining Managers Geriatrische Revalidatie word jij in 10 modules op weg geholpen. In deze training ligt de nadruk op het verkrijgen van de basisvaardigheden en basiskennis van een GR-manager.

De Basistraining Managers GR is bedoeld voor net gestarte GR-managers en ook voor professionals (paramedici, teamleiders) die de ambitie hebben om vanuit hun huidige functie door te groeien naar de functie GR-manager. Een logisch vervolg op deze basistraining zijn de ‘Masterclasses voor de meer ervaren Managers Geriatrische Revalidatie’. 

Als beginnende of potentiële GR-manager heb je veel inzicht en kennis nodig om de gewenste managementtaken -die cruciaal zijn in de geriatrische revalidatie- goed uit te kunnen voeren. Je wilt extra bagage krijgen die je wordt geleerd in de specifieke context van de geriatrische revalidatie. Je krijgt als GR-manager veel vraagstukken op je bord waar jij een richtinggevend antwoord op moet kunnen geven. 

De volgende modules komen tijdens deze basistraining aan bod:

 1. Visie op revalideren & managementrollen
 2. Client-journey in de geriatrische revalidatie
 3. Bedrijfsvoering GR-1: Zorgcontractering, begroting & monitoring
 4. Bedrijfsvoering GR-2: Sturen op financiën, DBC-systematiek, modulair bekostigen
 5. Kaders & regels rondom GR
 6. Kwaliteitsaspecten van GR
 7. Externe stakeholders van GR & ketensamenwerking
 8. Leidinggeven aan interdisciplinaire revalidatieteams
 9. Inrichting GR-organisatie
 10. Positionering GR in grote organisaties

Er zijn 10 modules in deze basistraining. In 10-12 maanden heb je de 10 modules afgerond.

De Basistraining Managers GR wordt in een groep van (min.) 8 tot (max.) 12 deelnemers gegeven.

De eerste module start zodra zich minimaal 8 deelnemers hebben aangemeld. 

Ervaringen van de deelnemers:

 • “Ben je zoekende in de geriatrische revalidatie naar hoe je de bedrijfsvoering inzichtelijk krijgt volg dan de Basistraining Managers GR! Zeer gemotiveerde trainers met veel kennis en know how! Goede uitwisselingen met de medecursisten!” – Ria Bredewoud, teammanager zorg, Vilente, Doorwerth

Inschrijven

Heb je interesse om deel te nemen aan de ‘Basistraining Managers Geriatrische Revalidatie’? Klik dan op onderstaand oranje button. Je kunt betalen via iDeal. Wil je liever eerst een factuur ontvangen? Vink dat tijdens het inschrijfproces het vakje ‘Overboeking’ aan.

Docenten

Gert van Empel

Zelfstandige & docent bij Studio GRZ.

Arnold Jongenburger

Kerndocent Studio GRZ.

Pieta Wilterdink

Zelfstandige & docent bij Studio GRZ

Roland van Peppen

Kerndocent Studio GRZ

Marco Sternal

Zelfstandige & docent bij Studio GRZ

Foto-impressie

Data

De huidige cyclus is VOL.
In 2025 starten we met een nieuwe cyclus. 

De eerste 10 modules vinden plaats van 9.00-17.00 uur op: 

 • 23 januari 2025
 • 13 februari 2025
 • 20 maart 2025
 • 10 april 2025
 • 15 mei 2025
 • 12 juni 2025
 • 4 september 2025
 • 2 oktober 2025
 • 6 november 2025
 • 4 december 2025

Locatie

Landgoed de Horst in Driebergen

Kosten

€ 3.850,- vrijgesteld van BTW

Groepsgrootte

(min.) 8 – (max.) 12 personen

Accreditatie

Er wordt voor deze training geen accreditatie aangevraagd