Masterclasses Managers Geriatrische Revalidatie

In de geriatrische revalidatie (GR) volgen de veranderingen elkaar in snel tempo op. Dit vraagt een groot aanpassingsvermogen van GR-organisaties, professionals en het management van de GR-instellingen. Studio GRZ probeert nieuwe kennis en ontwikkelingen zo snel mogelijk te detecteren en te vertalen naar de dagelijks praktijk van uw revalidatie. Regelmatig organiseert Studio GRZ daarom bijeenkomsten waar managers, bestuurders en professionals elkaar kunnen ontmoeten om de laatste ontwikkelingen te verkennen en mogelijkheden uit te wisselen. Een uitvloeisel hiervan is de reeks masterclasses die Studio GRZ specifiek voor managers in de geriatrische revalidatie heeft ontwikkeld.

Herkent u als GR-manager deze dilemma’s?

 • Heeft u ook moeite om in de dagelijkse hectiek rustig de tijd te nemen uw GR-/ELV-beleid uit te zetten?
 • Zoekt u tijd en rust om voldoende te reflecteren op uw GR-/ELV-koers?
 • Wilt u ook graag samenwerken met collega-managers uit andere GR-instellingen?
 • Voelt u ook de behoefte om met collega-managers-GR te sparren over de wijze waarop zij nieuwe initiatieven binnen hun organisaties vormgeven?
 • Bent u ook een GR-/ELV-manager die een specifieke koers voor GR/ELV wilt uitzetten?  

Dan is deze reeks Masterclasses voor GR-managers iets voor u!

Na deze reeks Masterclasses heeft u een goed onderbouwd Jaarplan-GR waarin de meest actuele inzichten en recente ontwikkelingen zijn vertaald naar uw specifieke situatie.

De masterclasses zijn bedoeld voor Managers die werkzaam zijn in de geriatrische revalidatie (GR) en eerstelijnsverblijf (ELV). De training wordt in een groep van 8 tot (max.) 10 deelnemers gegeven.

Studio GRZ organiseert speciaal voor managers in de GR/ELV een reeks bijeenkomsten om samen met andere managers te beoordelen welke speerpunten u in het komend GR-jaarplan wilt definiëren. Tijdens de masterclasses staan we stil bij ieders lokale context en worden de sterke en zwakke punten van diverse organisatiemodellen vergeleken. Ook worden landelijke trends en kansen en bedreigingen uit de omgeving verkend. Onderdeel van de Masterclasses is de Managementdag Geriatrische Revalidatie 2023 waar we gezamenlijk met anderen de externe ontwikkelingen en inspirerende voorbeelden verkennen. Voor het maken van uw organisatie-specifieke GR-jaarplan is het uiteraard vanzelfsprekend dat u deze kansen en bedreigingen koppelt aan uw eigen lokale context en vertaalt naar acties voor de komende periode. Uiteindelijk leidt dat tot uw eigen verhaal (jaarplan) wat u presenteert aan uw collega-managers.

Deelnemers aan de Masterclasses krijgen gratis toegang tot de Managementdag Geriatrische Revalidatie 2023.

De volgende thema’s komen tijdens de masterclasses aan bod:

 • Definiëren speerpunten voor uw GR-Jaarplan
 • Toepasbaarheid diverse organisatiemodellen (specialisatie/ generalisatie?)
 • Sterke en zwakke punten traceren in uw organisatie
 • Kansen en bedreigingen vertalen naar uw lokale context
 • Externe ontwikkelingen die invloed hebben op de GRZ
 • Reflectie en intervisie met collega-GR-managers
 • De kracht van storytelling
 • Managementdag met externe sprekers

De 5-daagse Masterclass bestaat uit vier bijeenkomsten, plus een managementdag, verspreid over ongeveer 5 maanden. U bespreekt met collega-GR-managers de diverse GR-vraagstukken, doet u een interne analyse en verkent u de externe GR-ontwikkelingen. Tijdens de extra managementdag hoort u inspirerende voorbeelden van collega’s uit de GR/ELV. Deze verkenning en informatie voegt u samen en verwerkt u vervolgens in uw eigen jaarplan voor het komende jaar.

Gratis de folder van deze training downloaden? Klik dan hier

 • Deze masterclasses hebben mijn gedachten geordend over verbeteringen die ik zou willen doorvoeren samen met de teams. Door theoretische kennis, praktisch aan de gang en onderlinge uitwisseling wordt een veilig werkklimaat gecreëerd en zijn de 5 dagen een snelkookpan waar ik nog jaren baat bij zal hebben.
  Tiska Ikking, Manager Evean

 • De masterclasses hebben mij als ervaren manager een positieve verandering laten doormaken. In het situationeel leiderschap hebben deze masterclasses mij nog meer tools gegeven om in de complexiteit van de GRZ mijn rol uit te voeren en nog meer te pakken.
  Richard Spraakman, Manager WZH Prinsenhof, Leidschendam

 • Dank voor deze inspirerende masterclasses. Het was verfrissend oog openend en heeft mij ontzettend geholpen.
  Laurens Fokt, Manager Zorggroep Noord-West Veluwe, Harderwijk

 • De Masterclasses van Studio GRZ geven je handvatten en inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen binnen de GR. In mijn opleidingsgroep was er een diversiteit in vertegenwoordiging in verschillende regio’s dat maakt de uitwisseling interessanter en compleet. De masterclasses geven verdieping of geven je snel inzicht in de GR.
  Merel Ligthart, Manager Behandelzaken, 
  Evean

 • Deze Masterclasses zijn een waardevolle aanvulling op mijn functie als manager GR. De ruimte om samen te sparren met collega-managers en docenten gaf veel voldoening. Ik zal deze Masterclasses zeker aanbevelen. Het met elkaar stilstaan bij de GR gaf meer inzicht in de toekomst van de GR en zijn ontwikkelingen, kansen en bedreigingen.
  Wendy Goos, Manager GRZ, Omring, Hoorn

 • Een goede keuze om elkaar als manager GRZ te ontmoeten en de eigen organisatie en regio ‘door te lichten’ om vervolgens te komen tot een jaarplan waaraan succesvol gewerkt kan worden. Het leren door en van elkaar als managers GRZ is waardevol omdat je weet waarover de ander het heeft. 
  Alet Ambergen, Manager GRZ, Het Baken, Elburg

 • Interessante sprekers die een kijkje geven in hun GRZ keuken, ervaringen delen met cursisten over de dynamische wereld van de GRZ. Ontdekken dat we allemaal stoeien met dezelfde ontwikkelvraagstukken. Dank voor de leuke cursus.
  Paula Stam, Manager Woonzorggroep Samen, Tuitjenhorn

 • Vooraf had ik niet verwacht dat het daadwerkelijk zou lukken om in 5 cursusdagen een jaarplan op te leveren, maar het is wel gelukt. 
  Franka Quispel, Manager GRZ, Swinhove, Zwijndrecht

 • Als manager redelijk nieuw binnen de GRZ begonnen aan de masterclasses. Door inspirerende gastsprekers en enthousiaste cursusleiders ben ik veel wijzer geworden. Daardoor heb ik meer bagage om de GRZ binnen mijn organisatie beter neer te zetten. Heel waardevol is het contact met collega-managers GRZ. 
  Tom Wittenberg, Manager GRZ, ZZG Zorggroep, Groesbeek

 • De Masterclass Managers GRZ heeft me gedurende het traject input gegeven voor het maken van een werkbaar jaarplan. De uitwisseling met de mede-cursisten en de inspirerende sprekers hebben hierbij ook zeker geholpen. De manier waarop de masterclass wordt gegeven heeft me geïnspireerd om telkens de volgende stap goed te kunnen zetten.
  Petra Dekker-Welles, Manager GRZ, De Zorgcirkel, Purmerend

 • Doordat iedereen vanuit eenzelfde kader denkt en werkt, kun je heel goed sparren met collega-managers en docenten, ideeën toetsen én opdoe. Er worden goede tips en kaders gegeven met veel persoonlijke aandacht.
  Marjolein Hofland, Manager GRZ, Saffier, Den Haag

 • In 5 dagen Masterclasses Managers GRZ veel geleerd. Heel waardevol om met collega-managers die dagelijks met dezelfde materie bezig zijn zaken te delen en vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Samen opdrachten doen en ervaringen uitwisselen, maken het heel waardevol en toepasbaar om direct met het geleerde verder te gaan. Kortom een echte aanrader.
  Maureen Staal, Manager GRZ, Vivium Naarderheem, Naarden

 • Ik vond de cursus leerzaam en geeft aandacht aan hetgeen ik misschien onbewust geen aandacht gaf. Het heeft mij geholpen om snel in te werken op de geriatrische revalidatie.
  Monique Ultee, Manager GRZ, De Dillenburg, Zonnehuisgroep Vlaardingen

Inschrijven

Heb je interesse in de ‘Masterclasses Managers GR’? Schrijf dan in via onze ‘winkel’. Klik op onderstaande button en je kunt kiezen uit iDeal of overboeking. In dat laatste geval krijg je een factuur toegestuurd. 

Docenten

drs. Arnold Jongenburger

Kerndocent Studio GRZ

dr. Roland van Peppen

Kerndocent Studio GRZ.

Constance Beeker

Interim manager GR

Ronald Buijs

Bestuurder Laurens, Rotterdam

Foto-impressie

Data

Nieuwe reeks start in 2023 op:

– vrijdag 12 mei 2023
– vrijdag 9 juni 2023
– vrijdag 23 juni 2023
– vrijdag 8 september 2023
– vrijdag 6 oktober 2023

Locatie

Landgoed de Horst in Driebergen

Kosten

€ 1975,00 vrijgesteld van BTW

Groepsgrootte

8-12 personen

Accreditatie

Er wordt voor de Masterclasses geen accreditatie aangevraagd