Trainingen

Studio GRZ biedt aanbieders van geriatrische revalidatie (GRZ-instellingen) de mogelijkheid om hun professionals (incompany) te trainen om de nieuwste inzichten in de praktijk te gaan gebruiken met betrekking tot revalidatie van kwetsbare oudere mensen. Het accent van de incompany-trainingen ligt op het verbeteren van de revalidatie en is doorgaans maatwerk. Naast interdisciplinaire teamtrainingen biedt Studio GRZ ook individuele cursussen aan voor drie specifieke doelgroepen: 1) specialisten ouderengeneeskunde, 2) verpleegkundig specialisten en 3) managers GRZ.

TEAMTRAININGEN

 • TEAM AAN ZET ! Interdisciplinair samenwerken in de geriatrische revalidatie
  Incompany-training voor het complete GRZ-team. Het voordeel van deze training is dat het hele team op de eigen locatie op eenduidige wijze wordt geschoold. Thema’s zijn o.a. : cliëntgericht revalideren, interdisciplinair samenwerken, SMART-doelen stellen (doelgericht werken) en het revalidatieklimaat. 
  Meer lezen?
 • NEXT STEP – TEAM AAN ZET
  De eendaagse incompany-training ‘NEXT STEP’ is bedoeld voor GRZ-teams die de initiële incompany-training ‘TEAM AAN ZET, interdisciplinair samenwerken in de geriatrische revalidatie’ reeds gevolgd hebben en feedback/hulp nodig hebben om een vervolgstap te maken met hun verbeterprojecten.
  Meer lezen?
 • HELDERE COMMUNICATIE tussen professional en revalidant: motiverende gespreksvoering voor verpleegkundigen & verzorgende op een GRZ-afdeling
  Een tweedaagse incompany-training bedoeld om verpleegkundigen en verzorgenden nog beter te leren communiceren met hun revalidanten.
  Meer lezen?
 • DOE HET ZELF !  Revalidatieklimaat in de geriatrische revalidatie
  Een 4-daagse cursus van STUDIO GRZ & GERION waarin GRZ-teams ZELF als team een REVALIDATIEKLIMAAT binnen de eigen afdeling gaan creëren en implementeren. Bedoeld voor GRZ-teams die vinden dat het nog beter kan. Elk deelnemend team komt met max. 5 teamleden naar Amsterdam. Op 7 februari 2020 start een nieuwe cursus. Geef alvast uw belangstelling aan (info@studioGRZ.nl).
  Meer lezen?
 • NIEUW !!!!
  BLIJVEND IN BEWEGING”, het actieve revalidatieklimaat vitaal houden -Vervolg op DOE HET ZELF-
  Op 11 oktober 2019 bieden wij de GRZ-teams die al in een van de voorgaande jaren de DOE HET ZELF cursus hebben gevolgd de mogelijkheid hun kennis over Revalidatieklimaat te actualiseren en ook om met de teams de vervolgstappen in hun veranderproces te beschrijven (wat ging goed, wat kon/kan beter?) en stappen voor de toekomst met elkaar te formuleren. Max. 8 teams.
  Meer lezen?
 • REVALIDATIEDOELEN MEETBAAR MAKEN m.b.v. de Basisset Meetinstrumenten Geriatrische Revalidatie
  Een 2-daagse incompany-training van STUDIO GRZ i.s.m. UNC-ZH (LUMC) waarbij het GRZ-team leert (een deel van) de Basisset Meetinstrumenten GRZ (o.a. USER & COPM) te integreren in het dagelijks handelen (rapportage, MDO, revalidatiedoelen). Cursus wordt op-maat gemaakt.
  Meer lezen? 
 • USE the USER in de GRZ :
  Incompany-training van twee halve dagen waarbij het geriatrische-revalidatie-team geholpen wordt het meetinstrument USER (Utrechtse Schaal voor de Evaluatie van Klinische Revalidatie) beter in te bedden in het revalidatieproces. Cursus wordt op-maat gemaakt.
  Meer lezen?

INDIVIDUELE CURSUSSEN

 • MASTERCLASSES MANAGERS GRZ: Vooruitkijken, vernieuwen en (jaar)plannen maken voor managers in de geriatrische revalidatie
  In 4 masterclasses (trainingsdagen), plus een extra managementdag, bespreekt u met collega-GRZ-managers de diverse GRZ vraagstukken, doet u een interne analyse en verkent u de externe GRZ-ontwikkelingen. Tijdens de extra managementdag hoort u inspirerende voorbeelden van collega’s uit de GRZ. U realiseert uiteindelijk uw eigen (jaar)plan voor het komende jaar.
  De volgende Masterclasses starten op 13 mei 2020. Max. 12 deelnemers. Interesse? Stuur ons een mail.
  Meer lezen?
 • INHOUDELIJK LEIDERSCHAP in de GRZ, leiderschapslessen voor Specialisten Ouderengeneeskunde
  Zeer goed gewaardeerde 5-daagse cursus voor specialisten ouderengeneeskunde werkzaam in de geriatrische revalidatie, die naast hun medisch inhoudelijke taak ook een (inhoudelijke) leidersrol willen vervullen op hun GRZ-afdeling.
  Volgende cursus start op 2 oktober 2020. Max. 12 deelnemers. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. 
  Meer lezen?
 • LEIDINGNEMEN in SAMENWERKING door verpleegkundig specialisten in de GRZ
  Een 4-daagse cursus voor verpleegkundig specialisten die handvatten, instrumenten en vaardigheden biedt om de samenwerking binnen het GRZ-team te vergroten, meer sturing te geven op de GRZ-afdeling en de afstemming met de specialist ouderengeneeskunde efficiënter te maken. Volgende cursus start eind september 2020. Max. 12 deelnemers. Er zijn nog plaatsen vrij.
  Meer lezen?
 • JAARCONGRES GRZ 2020
  SAVE-THE-DATE: Op vrijdag 24 januari 2020 vindt het 4e Jaarcongres GRZ plaats in Media Plaza (Jaarbeurs) in Utrecht. Kijk voor het programma, sprekers, break-outsessies en registratie op de website van het Jaarcongres GRZ? Klik hier

Eerder organiseerde Studio GRZ enkele Expedities GRZ.
Klik hier voor de inhoud en hand-outs van deze Expedities.